Topatlete Jill Holterman wil zich tijdens Halve Marathon Utrecht herpakken na mislopen kwalificatie Parijs

Jill Holterman staat zondag 19 mei aan de start van het grootste onderdeel van de Utrecht Marathon. De Nederlandse topatlete neemt deel aan de Utrecht Science Park Halve Marathon en is de favoriet voor de winst. Holterman liep de marathon van de Olympische Spelen in Tokio, maar het lukte haar niet om zich te kwalificeren voor Parijs.

Sinds 1 september 2019 richt Holterman zich volledig op hardlopen. Ze nam het besluit haar baan als advocate op te zeggen en kwalificeerde zich tijdens de NN Mission Marathon in Enschede met een tijd van 2:28:18 voor de Olympische Spelen van Tokio. Op 7 augustus 2021 eindigde Holterman als 63ste tijdens de marathon op de Olympische Spelen.

Olympische Spelen

Onlangs deed de 32-jarige Holterman tijdens de NN Marathon Rotterdam een poging om ook kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs veilig te stellen. Wegens blessureleed kon de duurloopster dit niet realiseren en eindigde ze boven de Olympische limiet van 2:26.50.

In Utrecht hoopt Holterman zich te herpakken. De Utrecht Science Park Halve Marathon is voor de atlete een mooie voorbereiding op de doelen die volgen later dit jaar.

Deelnemersaantallen

“We zijn als organisatie blij dat we een grote naam als Jill Holterman aan de start van Utrecht Marathon hebben, naast een breed regionaal toplopers veld op zowel de halve als de hele marathon. De Utrecht Marathon leeft en dat zie je terug in de deelnemersaantallen”, zegt Sophie Appeldoorn, projectmanager van de Utrecht Marathon.

Lees ook: Kiprun gaat de strijd aan met de grote jongens: ‘We willen een major brand worden’ – RunningNL

Populariteit

De populariteit van de Utrecht Marathon dit jaar is groot. Al ruim 12.000 deelnemers staan ingeschreven voor het hardloopfeest in de Domstad. Het populairste onderdeel van het evenement is de Utrecht Science Park Halve Marathon.

Programma

Op zondag 19 mei start het evenement met de GenDx ¼ Marathon om 09.00 uur. Gevolgd door de Utrecht Marathon en Utrecht Science Park Halve Marathon om 10.00 uur. Het laatste onderdeel dat van start gaat is de Mini Marathon om 10.45 uur.

Wil je meer artikelen lezen en op de hoogte blijven van het laatste hardloopnieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?