Tophardloper Björn Koreman nieuwe columnist RunningNL magazine

Professioneel hardloper Björn Koreman behoort tot de Nederlandse top en is vanaf het zomernummer een vaste columnist in ons magazine. In de columns schrijft hij over zijn hardloopervaringen, waarbij hij lezers hoopt te inspireren.

In de eerste column schrijft Koreman over zijn vakantie. Waar gaat hij naartoe? Hoe combineert hij die met hardlopen?  En, wat zijn handige tips als je op vakantie gaat hardlopen? De column van Koreman is online te lezen of via het magazine.

Over

Koreman, die actief is voor het NN Running Team, begon pas op zijn 21e met hardlopen. In zijn jeugdjaren was hij fanatiek handballer. Een toevallige deelname aan de singelloop van Breda in 2011 (waarin hij zonder ooit getraind te hebben finishte in 20 minuten en 31 seconde) was het startschot van een succesvolle hardloopcarrière.

Persoonlijke records

Koreman heeft op de 10 kilometer een persoonlijk record van 28 minuten en 37 seconden. Zijn snelste halve marathon finishte hij in 1 uur, 2 minuten en 44 seconde. Op de marathon heeft hij een tijd staan van 2 uur, 10 minuten en 32 seconden. Die laatste tijd werd gelopen tijdens de Rotterdam Marathon in 2022.

Lees ook: Ga voor een sportieve zomer met nieuw RunningNL magazine

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?