Vermijd deze valkuilen als je op de loopband traint

Met dit weer is het erg aantrekkelijk om je toevlucht te nemen tot de loopband. Lekker je training afwerken zonder striemende regen in je gezicht. Een uitkomst, maar wees wel alert op de volgende valkuilen.

Te weinig opwarmen

Zelfs al kies je voor een (warme) work-out op de loopband, sla je warming-up nooit over. Hoe intenser de geplande work-out, hoe langer de warming-up. Als je gewend bent om dynamische stretchoefeningen te doen voor je aan je buitenloop begint, doe dat dan binnen ook. Hetzelfde geldt ook voor je coolingdown: loop lang genoeg uit en gebruik eventueel een foamroller om het spierherstel te bevorderen.

Te weinig aandacht besteden aan je houding

Een training op de loopband is eigenlijk een ideale gelegenheid om op je ‘loopvorm’ te letten. De kans op struikelen is gering, dus kun je recht voor je uit kijken terwijl je loopt. Ontspan je schouders, recht je rug en draag je armen in een hoek van 90 graden: zo krijg je een goede loophouding. Bovendien neem je op de loopband automatisch kortere en snellere passen, wat je loopcadans bevordert en de kans op blessures vermindert.

Ben je op zoek naar een leuke training voor op de loopband? We hebben er 5 voor je op een rij gezet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?