Deze pompoenpannenkoeken, gemaakt met havermout en pompoenpuree, bevatten veel vezels en vitamine A.
Zo maak je ze:
Ingrediënten
- 90 gram havermoutmeel
- 20 gram havermout
- 125 g pompoenpuree (deze kan je makkelijk zelf maken door pompoen in de oven te roosteren of de pompoen te koken en deze nadien te pureren).
- 2 grote eieren
- 60 ml (ongezoete) vanille-amandelmelk
- 1 tl vanille extract
- ½ tl gember
- ½ tl kaneel
- ½ tl pompoenkruiden
- ½ tl zout
- ½ tl bakpoeder
- 2 el kokosolie
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een grote kom en meng tot je een gladde massa hebt. Verwarm de koekenpan op een middelhoog vuur. Smelt de kokosolie in de pan en giet een deel van het beslag met een pollepel of ijsschepper in de pan. Bak de pannenkoekjes 2 à 3 minuten per zijde tot ze goudbruin zien.
Werk de pannenkoeken af met je favoriete toppings, zoals pecannoten, vers fruit en/of yoghurt.
Porties: 4 – Portiegrootte: 2 pannenkoeken
Voedingswaarde (per portie): 237 kcal, 12 g vet (waarvan 7 g verzadigd, 1 g mono-onverzadigd), 23 g koolhydraten, 2 g suiker, 5 g voedingsvezels, 8 g eiwitten
Voedingsbonus: 43 mg kalium, 11% ijzer, 3% vitamine A, 5% calcium.