Voormalig RunningNL-covermodel Sander Hoogendoorn is bijna halverwege Dry Runuary

Een groot deel zit er al op. Radiopresentator Sander Hoogendoorn startte op 1 januari met zijn initiatief Dry Runuary. Hoogendoorn drinkt in januari geen alcohol en gaat iedere dag hardlopen. Maar dat doet hij niet alleen voor zichzelf, hij probeert zoveel mogelijk mensen te motiveren mee te doen. Ben je nog niet aangehaakt? Je kunt nog ieder moment instappen.

Het initiatief is een afgeleide van Dry January, dat zijn oorsprong kent in Groot-Brittannië. In 2013 werd daar op deze manier voor het eerst aandacht gevraagd voor het bewust omgaan met alcohol. Misschien overbodig: minderen of stoppen met alcohol biedt een heleboel gezondheidsvoordelen. 

Alcohol

Hoogendoorn is zelf al ruim een jaar gestopt met alcohol drinken en is fervent hardloper. Deze maand bundelt hij zijn passies muziek, hardlopen en een alcoholvrij leven. Met zijn initiatief wil hij andere mensen motiveren om gezonder te leven.

Zelf is hij inmiddels een fervent hardloper, zo bleek al tijdens het coverinterview dat RunningNL in mei 2021 met hem had. “Het mooie aan hardlopen is dat het puur is. Vroeger holden we al achter beren aan en nu loop ik eigenlijk gewoon hetzelfde te doen. Als je echt in het moment kunt hardlopen en je bent je bewust van het hier en nu en niks anders, dat is een soort nirvana waar je in terechtkomt”, zei hij destijds.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sander Hoogendoorn (@sanderhoogendrn)

 

Tips

Om mensen deze maand te helpen deelt hij dagelijks hardlooptips via zijn Instagrampagina. Die gaan onder meer over voeding, slaapt en training. Daarnaast gaat hij in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen. Mensen kunnen zelf meedoen door te gaan hardlopen en het rondje te taggen met de hashtag #dryrunuary en te delen op Instagram of Strava.

Afsluiting

Hoogendoorn organiseert op zondagochtend 28 januari een afsluiting: het Up & Running Event, georganiseerd bij de Ping Pong Club in Utrecht. Het evenement is ook toegankelijk voor mensen die niet of gedeeltelijk hebben deelgenomen aan de Dry Runuary challenge. Dus heb je jouw goede voornemens enigszins uitgesteld? Wacht dan niet en start met Dry Runuary!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?