Yanmar Almere City Run 2023 brengt stad en natuur samen

Na hard trainen konden de deelnemers tijdens de Yanmar Almere Cityt Run op de 10 kilometer en het Rondje Weerwater (6,4 km) laten zien wat ze waren. Voor de jongste hardlopers stond op zondag 18 juni de Jongerenloop en de Kids Run op het programma. De combinatie van natuur en stad die de stad Almere te bieden heeft kwam naar voren in het parcours. Die ging rondom het Weerwater, door het Waterlandse Bos en de start en finish op de Esplanade.

Duizenden deelnemers stonden aan de start van hun onderdeel. Om 09.00 uur werd het eerste startschot gegeven voor de 10 km. En al snel daarna mochten de toppers van de Kids Run (800m) aan hun race tegen de klok beginnen. Om 10.00 uur was het tijd voor het Rondje Weerwater (6,4 kilometer) en de dag werd afgesloten met de Jongerenloop (2 kilometer).

Uitslagen

Op de 10 kilometer werd de snelste tijd gelopen door Luc Essink die een tijd neerzette van 32 minuten en 51 seconde. Ongeveer twee minuten daarna kwam Tijs Boeting over de finish in 34 minuten en 5 seconde. Dennis de Knijff maakte het podium compleet. Hij kwam met een tijd van 34 minuten en 12 seconde over de finishstreep.

Bij de vrouwen zette Samantha de Knijff de snelste tijd neer met 38 minuten en 16 seconde. Zij had een groot gat geslagen naar de nummer 2 (Ayla Stobbe) en de nummer 3 (Katinka Laan). Ayla Stobbe zette een tijd van 41 minuten en 19 seconde neer waarna Katinka Laan over de finish kwam met een tijd van 41 minuten en 35 seconde.

Yanmar

Titelsponsor Yanmar wenste vooraf de duizenden deelnemers veel succes. Marketing Manager van Yanmar Europe, Dana van Kammen, gaf het startschot voor onder andere de 10 kilometer en de Jongerenloop (2 kilometer). Ook overhandigde zij de bekers op het podium bij de prijsuitreikingen op de Esplanade. Yanmar was dit jaar goed vertegenwoordigd met vele collega’s en families die in het speciale Yanmar-shirt liepen.

Stichting Opkikker

Veel deelnemers deden een donatie om de Opkikker dagen te steun. Al vanaf 1995 organiseert Stichting Opkikker Opkikker dagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin ze door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?