Zes ‘gouden regels’ als je verliefd bent op een hardloper

Je bent verliefd op een hardloper. Proficiat! Volgens ons zijn het namelijk de leukste personen op aarde, maar ze hebben natuurlijk ook hun 'bijzondere' gewoontes. Dus als je een lange relatie wil, kun je vooraf beter een paar dingen weten. Daarom hebben we een paar 'gouden regels' voor je opgesteld. Een garantie om jouw favoriete loper gelukkig te maken en te houden. 

  1. Vraag nooit op je partner gaat ‘joggen’

Voor sommige lopers kan ‘joggen’ in het verkeerde keelgat schieten. We lopen, we ‘joggen’ niet. Er is een verschil, dus let erop dat je deze termen niet door elkaar gebruikt.

  1. Plan niets op zondagochtend

Zondagochtend is een heilig moment dat veel lopers voorbehouden voor hun lange duurloop. Als je een activiteit wil plannen, kun je het beter plannen aan het einde van de middag. Kleine zijnoot: zondagmiddag gebruiken lopers vaak om te herstellen van lange ochtendsessie, dus misschien plan je beter niets waarbij een bank al te ver weg is.

  1. Verwacht niet dat je samen lang op blijft op zaterdagavond

We moeten niet alleen op tijd opstaan voor onze lange loop op zondag, de avond ervoor moeten we ons lichaam voorbereiden en ervoor zorgen dat we goed eten en hydrateren. Je mag gerust gaan feesten of iets gaan drinken, maar verwacht niet dat je partners je (tot in de vroege uurtjes) vergezelt.

  1. Zorg altijd voor voldoende eten in huis is

Het levert bonuspunten op als dat eten veel koolhydraten bevat om het loperslichaam van je partner van energie te voorzien! Aansluitend: als je plant om een ketodieet of dieet laag in koolhydraten te volgen, doet je partner wellicht niet met je mee. En de kans is groot dat koolhydraten voor je neus worden opgegeten.

  1. Verwacht niet te veel flexibiliteit

Dat bedoelen een hardloper zowel letterlijk als figuurlijk. Een trainingsschema is heilig en daar wordt best koppig aan vastgehouden. De intervaltraining wordt liever niet verplaatst voor een lastminute etentje. En over lichamelijke flexibiliteit gesproken: Hardlopers zijn al blij als ze de tenen kunnen raken zonder de knieën te buigen. Als je een lenige partner zocht, word je wellicht teleurgesteld.

       6. Wees bereid om de grootste supporter van je partner te worden

Lopers doen graag mee aan loopevenementen en willen niemand harder horen roepen dan de persoon die ze het liefste zien. Bereid je erop voor om vroeg op te staan en je partner aan te moedigen, ongeacht de omstandigheden. Het zal misschien niet meteen je beste weekend zijn, maar lopers hechten er enorm veel waarde aan en stellen het enorm op prijs. Dus, word jij de nummer 1 fan?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?