Zo kom je goed voor de dag met Vaderdag

Een leuk cadeau voor Vaderdag is nog niet zo makkelijk. Maar geen zorgen, want je hebt nog een paar dagen voordat het zondag 18 juni is. En met deze tips krijg je vast en zeker inspiratie voor een cadeau voor een sportieve papa. 
Hardloopboek

Tussen het werken, hardlopen en zorgen voor de kinderen door is ontspanning ook belangrijk. En dat kan uitstekend met een goed hardloopboek. En je hebt geluk, want aan boeken over hardlopen is geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan het boek over Abdi Nageeye, Atleet zonder grenzen. Daarin vertelt de beste Nederlandse marathonloper openhartig over zijn geboorteland Somalië en over zijn bestaan als een van de beste marathonlopers ter wereld. Een boek dat lekker wegleest. Overigens: het voorwoord is geschreven door wereldrecordhouder Eliud Kipchoge.

Hardloophorloge

Loopt jouw geliefde of jouw vader met een oude hardloophorloge die van ellende bijna uit elkaar valt? Of loopt hij zelfs zonder? Nou, dan is dit een ideaal cadeau. De keuze (en de prijs) tussen de verschillende modellen is groot, dus er is altijd wel iets dat past.

Drinkfles

Altijd handig. Of het nu voor het hardlopen, tijdens of erna is. Tip: laat de drinkfles ontwerpen met een mooie tekst of afbeelding. Zo denkt hij altijd aan jou als de drinkfles gebruikt wordt.

Telefoonhouder of heupband

Rennen met een telefoon in de hand. We zien het regelmatig gebeuren. Geen ramp natuurlijk, maar zeker niet ideaal. Hardlopen met een telefoon veroorzaakt disbalans, waardoor je lichaam tijdens het lopen voortdurend moet corrigeren. Dat vergroot de kans op blessures. Daarnaast glipt de telefoon snel uit je hand als je gaat zweten. En dat is niet de bedoeling, toch? Telefoonhouders zijn er in allerlei soorten en maten en heb je al binnen met een kleine investering.  Je kunt ook denken aan een heupband. Daar kun je makkelijk jouw sleutels, telefoon en gelletje kwijt.

Boek een weekendje in een mooi hardloopgebied

Hoor je wel eens dat hij graag al hardlopend over een route van het Pieterspad wil? Of heeft hij die mooie trailrun in Zuid-Limburg nog op zijn lijstje staan? Boek een weekendje weg en laat hem lekker zijn gang gaan. Nog beter: jullie lopen samen.

Schrijf hem in voor evenement

Sommige papa’s hebben veel plannen. Maar daadwerkelijk inschrijven voor een hardloopevenement is er niet bij. Verras hem daarom met een ticket voor een mooie hardloopwedstrijd. Kijk bijvoorbeeld op Weliketorun voor een overzicht van de leuke hardloopevenementen in het najaar. Tip: geef hem dan wel de tijd om ervoor te trainen en support hem in de route ernaartoe.

Nieuw kleding

Loopt jouw vader of geliefde al jaren met hetzelfde shirt? Dan is dit jouw moment om daar iets aan te doen. Let er wel op dat je een ademend hardloopshirt koopt. Katoenen hardloopshirts zijn, zeker in warme temperaturen, uit den boze. Tip: laat het shirt bedrukken met een mooie boodschap.

Hardloopmagazine

Het nieuwste RunningNL magazine mag natuurlijk niet ontbreken. Een tijdschrift boordevol met inspireerde verhalen, tips en reportages. Daar wordt iedere hardlopende papa blij van.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?