Zomerspecial: dubbelinterview Abdi Nageeye en Gerard Nijboer en de mooiste verhalen over de olympische loopnummers

In het zomernummer van RunningNL krijg je tips om gemotiveerd en efficiënt te blijven lopen op warmere dagen, blikken we vooruit op het grootste sportevenement ter wereld en krijg je 100 pagina’s aan zomers leesvoer om je (extra) vrije tijd mee te vullen – als je die niet op je hardloopschoenen spendeert natuurlijk. Doe inspiratie op met onze selectie hardlooproutes in eigen land of droom weg bij loopbestemmingen over de grens. Met ons zomernummer zit je goed voor jouw actieve (top)sportzomer! Ontdek het hier.  
Olympische special

Abdi Nageeye (2021) en Gerard Nijboer (1980) zijn de enige twee Nederlandse atleten met een zilveren olympische marathonmedaille. Wij brachten de twee kampioenen samen in een exclusief dubbelinterview. Een interview over marathonherinneringen, nieuwe trainingsmethodes en eeuwige euforie op de mythische afstand.

Naast Abdi Nageeye ging RunningNL ook in gesprek met vijf Nederlandse atleten die in de Franse hoofdstad op een van de looponderdelen ons land vertegenwoordigen. We legden Anne Luijten, Khalid Choukoud, Diane van Es, Abdi Nageeye en Maureen Koster vijf uiteenlopende vragen voor. Meer Olympische Spelen? We verzamelden de highlights van het marathonparcours, namen polshoogte bij landgenoten die deelnemen aan de olympische marathon voor recreanten en verzamelden de strafste anekdotes uit de olympische marathongeschiedenis.

Zomers leesvoer

Klaar voor de (sport)zomer van 2024? Na het lezen van onze 24 tips over training, materiaal, verzorging en voeding helemaal! Vier experts vertellen hoe je komende maanden gezond en verstandig kan blijven lopen.

De langere dagen en vakantieperiodes nodig uit om vaker de hardloopschoenen aan te trekken en op ontdekking te gaan in eigen land, want ook dicht bij huis is het heerlijk toeven voor sportievelingen. Mag het wat verder zijn? Droom dan even weg bij de hardloopbestemmingen die ’s werelds populairste reisgids Lonely Planet verzamelde onder de noemer ‘Epic Runs’.

& meer:
  • Oefeningen om je heupmobiliteit te verbeteren
  • ASML Eindhoven Marathon viert jubileumeditie
  • Sponsorloper Jeroen van Veen: ‘De man van 2 miljoen’
  • Hitte-acclimatisatie: hoe en wat?
  • Blessurevrij lopen met Ontracx

 

De volledige inhoud kan je hier bekijken.

Het juli- en augustusnummer van RunningNL ligt nu in de winkelrekken. Je kan het nummer ook eenvoudig online bestellen of lees het zomernummer digitaal via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?