10 Bijzondere obstacle runs voor je 2019 bucketlist

Heb je de afgelopen jaren flink wat obstacle runs gedaan en ben je op zoek naar iets bijzonders? Hier een aantal bijzondere buitenlandse runs die absoluut de moeite waard zijn om eens aan deel te nemen.

Tough Guy – Engeland

De allereerste obstacle run ooit. Sinds 1987 organiseert Billy Wilson, of eigenlijk zijn alter ego Mr. Mouse, daar een brute en harde mud run. Het is een bijzonder koude run in januari met veel water, obstakels die onder stroom staan en veel uitvallers vanwege onderkoeling. De sfeer die de locatie ademt, is fantastisch. De oude Engelse countryside en een landgoed dat al wat jaartjes achterstallig onderhoud heeft. Alles is oud en vervallen, maar ademt obstacle course racing. De permanente baan met hindernissen van hout die er soms al 20 jaar staan, is een bijzondere ervaring.

Meer info: http://toughguy.co.uk

Getting Tough The Race – Duitsland

Elk jaar in een weekend rond Sinterklaas kun je maar beter afreizen naar Oost-Duitsland. In Rudolstadt vindt dan de jaarlijkse wintereditie van Getting Tough The Race plaats. Dit kun je het beste omschrijven als een lange trailrun door de heuvels met af en toe een hindernis. Ware het niet dat de laatste kilometer bestaat uit meer dan 40 hindernissen. Ook hier veel water en zware hindernissen. De grote medaille krijg je niet voor niks hier.

Meer info: https://gettingtough-race.de

Spartan Arabia – Sharjah

Zijn de vorige twee runs nou te koud voor je? Dan kunnen we naar het andere uiterste kijken. Ook in het Midden-Oosten zijn diverse obstacle runs. In februari kun je 10 kilometer ten noorden van Dubai meedoen aan een Spartan Beast. Meer dan 20 kilometer bij plus 30 graden. Het advies vanuit de organisatie? Neem een rugzak met water mee.

Meer info: https://www.spartanarabia.com

Toughest Oslo – Noorwegen

In 2015 organiseerde Toughest een hele bijzondere race, namelijk Toughest Ice. Muren van sneeuw, monkeybars door het bekende ijshotel en meer. Helaas bestaat deze race niet meer. Toch heeft Toughest nog een andere bijzondere race. Heb je altijd al een tegen een olympische skischans willen opklimmen? Dat kan tijdens Toughest Oslo, waar je tegen de grote Holmenkollen Ski Jump van de winterspelen van 1952 op mag rennen.

Meer info: http://www.toughest.se

Judgement Day Fibua Village – Engeland

In 2014 deden we met een paar vrienden mee aan de eerste Judgement Day in Engeland. Dit event wordt gehouden in een speciaal dorp wat alleen gebruikt wordt voor de training van de Engelse Special Forces. Komend jaar komt dit evenement weer terug. Naast een mooie run door de omliggende heuvels klim je ook echt door de huizen en tunnels in het dorp. Als je mee wilt doen moet je er snel bij zijn want het kan alleen op kleine schaal georganiseerd worden met slechts een beperkt aantal deelnemers.

Meer info: http://www.judgement-day.co.uk/

Rat Race Dirty Weekend – Engeland

We blijven nog even in Engeland voor een van mijn persoonlijke favorieten: Rat Race Dirty Weekend. Een obstacle run van 32 kilometer met meer dan 200 obstakels. Toch is dit meer dan een run en gaat het ook vooral om het hele weekend er omheen. Vrijdagavond is er al feest in de grote tent op het festivalterrein. Op zaterdag is de run en zaterdagavond is er een groot feest met muziek op het terrein. Veel lopers blijven het hele weekend op de camping van Rat Race staan en het is dan ook vaak een weekend lang feest op het prachtige landgoed van Burghley House.

Meer info: https://ratracedirtyweekend.co.uk/

Spartan Race IJsland – IJsland

Spartan Race staat bekend om de bijzondere locaties waar ze hun evenementen organiseren. Eentje daarvan is jaarlijks in december op IJsland. Weinig daglicht, een brute natuur, koude omstandigheden en als je geluk hebt kun je lopen onder het noorderlicht.

Meer info: http://iceland.spartan.com/

World Toughest Mudder – Verenigde Staten

Is dit nou allemaal nog niet bijzonder genoeg, dan zijn er nog drie extra zware events. We beginnen met de ‘meest eenvoudige’: World’s Toughest Mudder. Een 24-uurs race die dit komend jaar weer in Atlanta plaatsvindt. Tough Mudder neemt hier altijd de test-obstakels voor het nieuwe seizoen mee om ze eens goed te testen onder de meest fanatieke lopers. Je loopt dus 24 uur lang rondjes en als je een hindernis niet haalt komen daar nog kleine strafrondjes bij.

Meer info: https://toughmudder.com/events/2019-worlds-toughest-mudder

Death Race – Verenigde Staten

Ze waren een paar jaar weg, maar intussen is de Death Race weer terug. Omschreven als de zwaarste mentale en fysieke challenge op aarde is dit een run waarbij je niet weet hoe lang het gaat duren en wat je gaat doen. Geen rondjes, geen normaal parcours en geen standaard hindernissen. Er zijn edities geweest die langer dan 70 uur duurden, non-stop. De originele vindt plaats in Vermont, al kun je tegenwoordig op elk continent aan een Death Race meedoen.

Meer info: https://peak.com/death-races/

Fuego Y Agua Survival Run – Nicaragua

Geen survivalrun zoals we die in Nederland kennen, maar een combinatie van ultra run, adventure race en survival skills. Je hebt 24 uur de tijd om 4 medailles te verdienen. Vooraf krijg je een bijzondere lijst met items die je verplicht mee moet nemen. Zo kan het gebeuren dat je met de spullen uit je kitlist je eigen schoenen moet maken om überhaupt te kunnen en mogen starten. Zorg er verder voor dat je goed kunt hardlopen, sjouwen, zwemmen en boomklimmen.

Meer info: http://fuegoyagua.org/

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?