3 handige waterdragers voor tijdens het hardlopen

Als je langer dan een uur op een warme zomerse dag gaat hardlopen is het verstandig om extra vocht mee te nemen. Maar hoe neem je al dat water mee zonder dat je je een kameel voelt? Hier hebben we drie handige waterdragers en een bonustip.

Het meenemen van water of sportdrank is pas nodig als je van plan bent om langer dan een uur van huis te blijven. Bij een korte training is het minder noodzakelijk. Het beste is om steeds gelijkmatig kleine slokjes te drinken, omdat op die manier je lichaam de vochthuishouding ook beter op peil kan houden. Met deze drie oplossingen heb je niet veel last van het extra gewicht wat je meeneemt. En naarmate je meer drinkt wordt het gewicht natuurlijk ook minder!

1. Handfles

Je kan een gewone bidon of waterfles meenemen tijdens je training, maar die houden niet altijd even lekker vast. Daar hebben ze speciale drinkflesjes met een handgreep voor bedacht. Deze flesjes hebben een gat in het midden zodat je ze gemakkelijk kunt vasthouden. Als je meerdere dezelfde rondjes loopt kun je ook een fles op een strategische plek neerzetten, zodat je op dat punt steeds even een slok kunt nemen.

2. Waterbelt

Als je liever je handen vrijhoudt tijdens het hardlopen kun je ervoor kiezen om waterflesjes op je heupen te dragen met een speciale watergordel. Hierin kun je verdeeld over de riem tot wel zes flesjes meenemen. Op die manier verdeel je het gewicht ook goed. Als je die verdeling ook zo wil houden is het verstandig om steeds afwisselend uit elk flesje wat te drinken. Bij drinkgordels kun je kiezen uit allerlei opties. Zo heb je ook gordels met ruimte voor één grote fles die je schuin naar beneden steekt om schuiven te voorkomen.

3. Rugzak

Ga je serieuze afstanden lopen dan is het aan te raden een waterrugzak te dragen. Je kan dan tot een liter aan vocht meenemen en vaak heb je dan ook nog ruimte voor reepjes, gelletjes en andere voeding. Deze waterzakken worden vooral door trailrunners gebruikt.

Bonustip: de meefietser

Vind je al die drinksystemen toch te veel gedoe of geklots tijdens het hardlopen? Dan is er nog een andere optie, maar daar moet je wel een vriend(in), je vader of moeder of een trainer lief aankijken. Als je namelijk iemand zo ver kan krijgen om met je mee te fietsen dan heb je misschien wel de beste waterdrager mee. De meefietser zorgt voor je drinken en hij of zij kan je onderweg ook nog extra motiveren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?