33ste CZ Tilburg Ten Miles verplaatst, virtuele editie als alternatief

De voor het eerste weekend van september geplande CZ Tilburg Ten Miles is in verband met de coronacrisis verplaatst naar september 2021. De organisatie kondigt tegelijkertijd een uitdagend en inspirerend alternatief aan, de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. De 1ste virtuele editie van het grootste loopevenement van Midden-Brabant.

Tot grote teleurstelling is het, met het oog op alle protocollen, niet realistisch om de 33ste editie van de CZ Tilburg Ten Miles op 5 en 6 september op zowel een feestelijke als veilige manier te laten verlopen. Enerzijds zijn er de begrijpelijke maar beperkende richtlijnen van de overheid; zo blijft ondanks een aantal versoepelingen de ‘anderhalve meter’-regel vooralsnog onverminderd van kracht. Anderzijds heeft de organisatie een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.

De CZ Tilburg Ten Miles kent sinds 1988 een rijke historie en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met grandeur en internationale allure. Veiligheid en gezondheid staan hoog in het vaandel van het loopfeest, dat in deze zorgelijke tijd graag wil meewerken aan het terugdringen van het coronavirus.

‘’We maken dit jaar met pijn in ons hart een pas op de plaats,’’ zegt Henk van Doremalen, directeur van de organisatie. ‘’Natuurlijk is dat buitengewoon jammer, maar de deelnemers en de stad Tilburg verdienen een volwaardige ‘Ten Miles’, sfeerrijk en onder omstandigheden die de volksgezondheid niet in gevaar kunnen brengen. Het is in deze fase van de coronacrisis een logische beslissing, die is genomen na overleg met onder meer de gemeente en titelsponsor CZ.’’

“Een dappere keuze van de organisatie waar ik als wethouder Sport, Evenementen én Gezondheid waardering voor heb en volledig achter sta.”, zegt Rolph Dols. “Natuurlijk vind ook ik het als loper ontzettend jammer. Maar met de virtuele editie dit jaar is er een mooi alternatief. Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat de organisatie in 2021 weer een geweldig loop- en wandelevenement neerzet.”

Om de duizenden lopers die zich dit jaar traditiegetrouw hebben verheugd op deelname aan de CZ Tilburg Ten Miles toch op een gezonde en prettige manier in beweging te houden, is er straks de CZ Tilburg Ten Miles Challenge. Ren of wandel mee op je eigen parcours, op je eigen tijdstip en in je eigen tempo, dát is het motto van dit virtuele evenement! Aanmelden kan vanaf nu via de website tilburgtenmiles.nl.

De aangeschafte startbewijzen voor de editie van september blijven geldig voor de CZ Tilburg Ten Miles van volgend jaar. De reeds ingeschreven deelnemers hebben hierover per e-mail persoonlijk bericht ontvangen van de organisatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?