Ga voor een sportieve zomer met nieuw RunningNL magazine!

Naar goede gewoonte stomen we jou met het julinummer van RunningNL magazine weer volledig klaar voor een sportieve zomer, met onder meer tips over warmtetraining en voedingsadvies om je eletrolytenbalans op peil te houden. Verder nemen we je mee naar bijzondere loopbestemmingen in Europa én tippen we mooie hardloopplekken in eigen land. Onze zomerspecial telt meer dan honderd pagina’s aan inspiratie met unieke reportages en praktisch advies. Ontdek het julinummer hier.
Chatilla van Grinsven

Voor voormalig basketbalster Chatilla van Grinsven kon het jarenlang niet hard genoeg gaan. “Maar hardlopen doe ik tegenwoordig niet meer omdat het moet, maar omdat ik het wil. Ik kan er nu zoveel meer van genieten.” In het coverinterview vertelt Chatilla onder meer over haar topsportmentaliteit, haar geliefde hardloopsessies met haar honden en haar passie om anderen in beweging te brengen.

Idyllische loopbestemmingen

Ben je een globetrotter op hardloopschoenen en ontdek je graag nieuwe hardlooproutes? Dan is onze ‘runtrip door Europa’ een must-read. We tonen je vijf bijzondere loopplekken om mee op je loopbucketlist te zetten.

Voor de thuisblijvers en vakantiegangers die de grens niet overgaan, zetten we onze en jullie favoriete loopbestemmingen en -ervaringen in eigen land op een rijtje. Want er valt op de hardloopschoenen genoeg te ontdekken in ons prachtige land. Ga er een dagje op uitof creëer je eigen meerdaagse looptrip!

Over zweten en het verlies aan mineralen

Warme temperaturen gaan gepaard met een meer zweetverlies. Je verliest niet alleen vocht, maar ook belangrijke elektrolyten (mineralen, zoals natrium en magnesium). Wij vroegen de sportdiëtiste hoe je met voeding je elektrolytenbalans deze zomer op peil houdt.

Presteren in de hitte

Hardlopen op een warme dag hoeft niet te betekenen dat je per se onder je niveau presteert. Je kan je lichaam namelijk laten wennen aan warme omstandigheden. Topsportcoach Paul Van Den Bosch en olympisch marathonloper Koen Naert delen hun advies.

& Verder …
  • Vooruitblik CZ Tilburg Ten Miles: proef de Brabantse gezelligheid
  • Watersporten voor lopers: van swimruns tot supyoga
  • Karel Sabbe en de wetenschap over ultralopen
  • Zomerse intervaltrainingen
  • De leukste boeken, films en podcasts voor lopers op een rij
  • Transylvania 100: raceverslag van de mythische trailrun in Roemenië
  • Lindahl’s Singelloop Utrecht: de oudste stratenloop van Nederland – verhalen van vroeger en nu
  • …. & veel meer.

Ontdek de volledige inhoud op onze magazine-pagina.

RunningNL is verkrijgbaar in de winkel, online te bestellen via onze webshop of digitaal te lezen via Blendle.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?