4 tips om je besttijd op 5 kilometer te verbeteren

5 kilometer is voor veel lopers een haalbare afstand. Hieronder vind je 4 tips om je besttijd op 5000 meter te verbeteren.

Negeer kortere en langere loopjes niet

Om je besttijd op 5 kilometer te verbeteren, hoef je niet uitsluitend 5 kilometer te lopen tijdens trainingen. Het succesrecept bestaat uit een mix van kortere loopjes (2 tot 3 kilometer) en langere trainingen (7,5 tot 10 kilometer). Zo verbeter je je uithouding én snelheid.

Sterke benen = sterke tijd

Corestability-oefeningen staan niet boven aan het lijstje van veel lopers, maar ze zijn wel belangrijk om beter te worden. Beperk je bij de beenoefeningen niet tot een groep (bv: je kuiten).

Altijd sneller, dat gaat niet

In punt 1 werd het al aangehaald: wissel sneller en trager werk af. Het is geen goed idee om telkens je besttijd op de 5 kilometer te proberen verbeteren. Respecteer de balans van je schema, waardoor je spieren ook de nodige recuperatie krijgen.

Probeer HIIT eens

High Intensity Interval Training combineert verschillende oefeningen en is een waardevolle tegenhanger van cardiotraining. Een perfecte aanvulling van je loopschema.

Deze tips komen van Red Bull. Op hun website vind je nog een handvol extra tips om je besttijd op 5 kilometer te verbeteren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?