5 motivatietips om te lopen in de kou

5 motivatietips om te lopen in de kou


Tijdens deze koudere dagen van het jaar is het soms moeilijk om jezelf te motiveren en die loopschoenen aan te trekken. Met deze motivatietips wordt dat een fluitje van een cent!

Zoek een loopmaatje

Spreek af met iemand om samen te gaan lopen en de kou te trotseren, bv. je partner, een vriend(in) of iemand uit de buurt. Zo ben je minder (of helemaal niet) geneigd om je loopsessie te skippen. Door wat te babbelen onderweg, vergeet je bovendien hoe koud het is. Een hond kan ook een extra stimulans zijn om buiten te gaan lopen, want het beestje moet sowieso uitgelaten worden om zijn energie kwijt te kunnen. Maar daarom moet je natuurlijk niet speciaal een hond in huis halen in de winter.

Klees jezelf goed... en mooi!

Zorg in de eerste plaats voor functionele, degelijke kleding die je goed beschermt tegen de kou. Kleed jezelf in laagjes, bv. met een extra winterjasje, buff, muts, oorwarmers… Zo heb je het zeker warm genoeg en kun je makkelijk iets uitdoen als je het toch te warm krijgt. Zorg sowieso dat je het warm genoeg hebt wanneer je de deur uit gaat. Een winterse loopoutfit die niet enkel functioneel is maar er ook nog eens leuk uitziet, geeft je een extra drijfveer om er veel mee te gaan lopen. Want je wil toch dat iedereen je toffe loopkleren kan bewonderen? Er is niks mis met een beetje ijdelheid als loper hoor!

Beloon jezelf

Zorg voor een beloning na je loopje in de kou. Niks leukers dan tijdens het lopen al te denken aan iets lekkers of plezierigs dat na afloop te wachten staat, bijvoorbeeld een lekker warm bad, een overheerlijke chocolademelk of latte, een dampende pastaschotel om duimen en vingers bij af te likken… Want dat heb je dan wel dubbel en dik verdiend!

Schrijf je in voor een loopevenement

Ook in de wintermaanden vinden er heel wat loopwedstrijden plaats. Vrijwel elk weekend kan je wel ergens deelnemen aan een leuk loopevenement. Als je ingeschreven bent, heb je een extra reden om te zorgen dat je in topvorm bent. Kwestie van daar niet af te gaan als een gieter!

Vergeet vooral niet waarom je loopt

Dit is een laatste maar zéér belangrijke tip. Voor heel veel lopers is hardlopen de ideale manier om hun hoofd leeg te maken en te ontspannen. Denk daar dan ook aan tijdens het lopen in de koude, en focus op dat moment niet op een scherpe tijd lopen of je grenzen opzoeken. Je hebt na de winter en tijdens de rest van het jaar immers nog voldoende tijd om je grote loopdoelen te verwezenlijken en recordtijden te lopen. In de eerste plaats moet je nu volop genieten van je winterloopje, en van het zalige gevoel achteraf!

En nu je loopschoenen aan en de deur uit, hup hup hup! Zodra je vertrokken bent, zul je wellicht héél snel vergeten zijn waarom je het zo moeilijk vond om de deur uit te gaan….