7 oefeningen voor je buik-, been- en bilspieren met de weerstandsband (video)

Makkelijk, leuk en doeltreffend: weerstandsbanden zorgen voor afwisseling in je trainingen.

Of je nu de intensiteit van bepaalde oefeningen wil verhogen of een leuke opwarming wil doen voordat je aan je loopsessie begint: weerstandsbanden zijn uiterst geschikt om zelfs de kleinste spiergroepen te activeren en zijn door iedere loper, ongeacht het niveau, makkelijk te gebruiken. 

Omdat velen van ons thuis werken, de fitnesszaken gesloten zijn en we vaker binnen zitten met deze koude dagen, is het geen slecht idee om je spieren ook binnenshuis te onderhouden en te versterken. Met onderstaande home work-out train je je buik-, been- en bilspieren met behulp van de weerstandsband, wellicht een van de meest praktische hulptools om aan je kracht en loopefficiënte te werken. 

Weerstandsbanden heb je in allerlei formaten: ben je niet gewend om met zo’n band te trainen? Begin dan met een lichtere band die minder weerstand biedt. Gebruik je de weerstandsband al enige tijd? Blijf jezelf dan uitdagen en kies voor een zwaardere band met een grotere weerstand. 
De work-out neemt slechts 15 – 20 minuutjes in beslag en telt 7 oefeningen (+ 4 opwarmingsoefeningen). Neem je matje en weerstandsband erbij en zet je spieren aan het werk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?