81-jarige man oudste finisher ooit van ultramarathon Zuid-Afrika

Het record van de oudste man die ooit de Comrades Marathon voltooide, stond 34 jaar op naam Wally Hayward. De 81-jarige Zuid-Afrikaan Johannes Maros Mosehla verpulverde zondag 11 juni die statistiek door binnen te komen na 9 uur, 26 minuten en 10 seconden.

Vorig jaar finishte Mosehla in 11 uur en 33 minuten. Dit jaar is hij dus bijna 2 uur sneller.

Pijnlijke benen

De Zuid-Afrikaan legde de ultramarathon van 90 kilometer af met een gemiddelde van 6 minuten en 28 seconde per kilometer. “Mijn lichaam voelt oké vandaag, alleen mijn benen zijn pijnlijk”, zei hij een dag na de race.

Mosehla, die met hardlopen begon op een leeftijd van 60 jaar, vertelde een dag later dat hij alweer uitkijkt naar een nieuwe editie. Niet alleen om te finishen, maar om zijn tijd te verbeteren.

Boodschap

De ultra-atleet had ook nog een boodschap aan ouderen, zo liet hij weten in een reportage van Newzroom Afrika. “Ze moeten niet kijken naar hun leeftjid, maar naar wat het lichaam wel kan. Als het lichaam sterk is, kun je ook deelnemen in dit soort evenementen.”

De Comrades Marathon is een legendarische ultraloop in Zuid-Afrika. De race staat bekend als de zwaarste ultraloop ter wereld met een uitzinnig publiek. De Nederlander Piet Wiersma greep zondag bijna de overwinning. Hij kwam als tweede over de finish.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?