Hoe blijf je gemotiveerd zonder wedstrijden

Het einde van de coronapandemie lijkt in zicht, toch zijn de mogelijkheden om deel te nemen aan wedstrijden nog beperkt en de vooruitzichten zijn ook niet helder. Het liefst willen we allemaal weer aan de startlijn verschijnen van een groot evenement. Maar als dat nog even niet mogelijk is, dan zijn dit een paar tips om gemotiveerd te blijven.

neem deel aan een virtuele race

Als één ding een vlucht genomen heeft tijdens de pandemie dan is het de opkomst van virtuele races. Sinds een jaar zijn er legio mogelijkheden om een virtuele race te lopen. Het is de ideale manier om zelf te bepalen waar en wanneer je loopt, terwijl je toch de ervaring hebt van een wedstrijd. Tegenwoordig zijn er apps die je middels geluidsfragmenten echt het gevoel geven dat je aan een groot evenement deelneemt.

test jezelf op een afstand

Een andere manier om gemotiveerd te blijven is door regelmatig jezelf te testen. Heb jij een vast parcours, dan kun je bijvoorbeeld kijken hoe snel je die ronde op dit moment kunt lopen. Probeer het dan over 2 of 3 weken opnieuw en kijk of je vooruitgang hebt geboekt. Op die manier kun je ook voor jezelf een parcours uitzetten van 5 of 10km. Je zult misschien niet zo snel lopen als tijdens een echte wedstrijd, maar het geeft wel veel voldoening om jezelf op deze manier te testen.

organiseer een wedstrijdje met vrienden

Samen loop je altijd harder dan alleen. In plaats van alleen dat rondje van 10km te lopen kun je natuurlijk altijd een paar vrienden uitdagen om mee te lopen. Het geeft net wat meer dat wedstrijdgevoel en je zult dan ook zien dat je net dat tandje harder loopt. En je vrienden zullen je dankbaar zijn voor het initiatief. Je kunt elkaar motiveren tijdens de wedstrijd en na afloop kunnen jullie dat nieuwe persoonlijke record samen vieren.

zoek een Strava-segment op

Als je wel eens een training op Strava gezet hebt dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat Strava allerlei segmenten aangeeft op jouw route. Dat zijn stukken parcours die andere Strava-gebruikers gemarkeerd hebben als een segment. Strava houdt bij hoe hard iedereen loopt op dat segment. Daar zijn klassementen van. Je zou jezelf dan ook als doel kunnen stellen om een bepaalde klassering te halen op zo’n segment. Misschien zie je kans om de snelste te worden. Dan komt dat segment op jouw naam te staan. Maar als dat niet haalbaar, probeer dan bijvoorbeeld bij de top 20 te lopen, of 10 plekken te verbeteren op de ranglijst.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?