PARIJS - Femke Bol bij haar ouders na het behalen van de bronzen medaille tijdens de finale van de 400 meter horden tijdens de olympische atletiekwedstrijden. ANP IRIS VAN DEN BROEK

Femke Bol derde, McLaughlin-Navrone in wereldrecord naar olympische titel

Het moest dé dag worden in de carrière van Femke Bol. Maar het lukte haar niet om donderdagavond in Parijs olympisch kampioen te worden op de 400 meter horden. Sydney McLaughlin-Levrone liep in een wereldrecord naar haar tweede olympische titel op dit onderdeel.

Femke Bol zag de Amerikaanse in de laatste bocht voorbij komen. Daarna kon Bol haar snelheid niet vasthouden en kwam ook Anna Cockrell haar voorbij. Bol moest genoegen nemen met een tijd van 52,15. De Amerikaanse liep met 50,37 een nieuw wereldrecord.

De strijd tussen Bol en Mclaughlin-Navrone was de eerste ontmoeting sinds het wereldkampioenschap in Eugene, 2022. Daar werd de Amerikaanse wereldkampioen. Op de Olympische Spelen van Tokio in 2021 won de Amerikaanse ook de gouden medaille. Bol veroverde destijds brons.

McLaughin-Navrone verberderde in aanloop naar de Spelen al het wereldrecord naar 50,65. Die liep ze bij de Amerikaanse trials. Bol bracht het Europees record vorige maand op 50,95.

Bol komt nog in actie op de 4*400 meter estafette voor vrouwen. Het Nederlands team geldt daarbij als een van de favorieten. De series worden vrijdagochtend gelopen, de finale staat gepland op zaterdagavond.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?