adidas lanceert speciale hardloopschoen voor vrouwen

adidas komt vandaag met een nieuwe schoen: de Ultraboost 22. Wat is hier bijzonder aan? Het is de eerste hardloopschoen die gemaakt is door vrouwen, voor vrouwen! Dat werd ook tijd…

Uit onderzoek blijkt namelijk dat 50% van de hardlopers vrouwen zijn, maar bijna alle hardloopschoenen 100% gebaseerd zijn op een mannelijke voet. Anno 2021 moet dit anders, vindt adidas. Voor deze schoen zette het sportmerk daarom een volledig vrouwelijk team van ontwerpers en productontwikkelaars aan het werk om de ideale loopschoen te ontwerpen voor de vrouwelijke voet.

Anatomie van de vrouwenvoet

Voor de ontwikkeling van de Ultraboost 22 werd nauw samengewerkt met de vrouwelijke hardloopcommunity en testers van adidas om de nieuwe, pasvorm te ontwikkelen die perfect aansluit op de vorm en anatomie van de vrouwenvoet. Door middel van hun inzichten en een online anatomie database bestaande uit 1.2 miljoen voetscans kreeg het ontwerpteam inzicht in de verschillen in bijvoorbeeld wreefhoogte en hielanatomie.

Missie voor vrouwen

De Ultraboost 22 geeft door de aanpassingen en de 360° fit 4 procent meer energie terug tijdens het lopen dan de Ultraboost 21. De schoen vormt daarmee een belangrijke mijlpaal in de missie van adidas om het voor vrouwen mogelijk te maken het optimale uit hun sport te halen en de beste prestaties neer te kunnen zetten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?