Foto: Max Kneefel

ASML Marathon Eindhoven opent inschrijvingen

De ASML Marathon Eindhoven vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekeinde van oktober, dit jaar op zaterdag 8 en zondag 9 oktober. Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen kan vanaf vandaag!

ASML is vanaf de komende editie van Marathon Eindhoven titelpartner van het grootste tweedaagse sportevenement van Zuid-Nederland. De samenwerking wordt aangegaan voor 2022, 2023 en 2024. Het internationale technologiebedrijf ASML is de grootste werkgever in de Brainport Eindhoven regio. Het bedrijf moedigt haar 17.000 medewerkers in de regio aan om mee te doen als loper, vrijwilliger of trainer om anderen voor te bereiden op hun deelname. “Sport wakkert een vuur aan in ieder mens, waar die ook vandaan komt of wat de achtergrond ook is,” zegt Maaike Yark, programmamanager community engagement bij ASML. “Wij gaan ons de komende jaren inzetten om meer Eindhovenaren dan ooit tevoren te helpen om sportieve doelen te stellen en in beweging te komen, of op een andere manier plezier, vitaliteit en verbinding uit dit evenement te halen.”

“De doelstellingen van ASML sluiten goed aan bij onze ambitie voor de Marathon Eindhoven. Sporten verbindt en draagt bij aan de gezondheid van mensen. We willen met ons wandel- en hardloopevenement iedereen aanmoedigen om mee te doen. Met verschillende afstanden willen we deelnemen voor veel mensen mogelijk maken”, vertelt Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland.

Ook de gemeente Eindhoven verbindt zich de komende drie jaar aan de ambities van de ASML Marathon Eindhoven. Sportwethouder Stijn Steenbakkers: “De Eindhovense marathon is al jaren een sportief feest voor de hele stad. Iedereen kan namelijk onderdeel zijn van het event, hoe snel of hoe ver je ook rent of wandelt. Dat is ook de reden om als College de sponsorovereenkomst met Golazo met drie jaar te verlengen. Het is heel goed nieuws dat ASML zich hieraan verbindt! ASML laat daarbij zien dat sport bedrijven en vitaliteit goed samengaan. In Eindhoven doen we het echt samen: bedrijven, overheid, kennisinstellingen en organisaties. Daar ben ik trots op en ik zie uit naar een mooi marathonweekend in onze stad. ”Het afgelopen jaar namen bijna 20.000 mensen deel aan de Marathon Eindhoven. Naast mee lopen is mee maken voor ASML ook een belangrijk aspect. Ook als je geen hardloper bent, ben je van harte welkom om aan te moedigen en er een gezellige dag van te maken.”

Programma zaterdag 8 oktober

Dit jaar kunnen mensen op zaterdag 8 oktober meedoen aan de Renewi Plogging Run, Your Marathon Challenge en een wandeltocht over 5, 10 of 15 kilometer. Tijdens de Plogging Run wordt het parcours al hardlopend afvalvrij gemaakt. Bij Your Marathon Challenge volbrengen wandelaars de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht. 

Programma zondag 9 oktober

Op zondag 9 oktober staan de lopers aan de start voor de Mini Marathon (1,6 kilometer voor kinderen), Business Runs, City Run (5 kilometer), Jumbo 1/4 Marathon, ASML Halve Marathon en de ASML Marathon.

MEER INFO & INSCHRIJVEN VIA WWW.ASMLMARATHONEINDHOVEN.NL

image
Inschrijving geopend voor 38ste editie op 8 en 9 oktober 2022

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?