Bekele blijft slechts 2 seconden boven wereldrecord in Berlijn
Bekele blijft slechts 2 seconden boven wereldrecord in Berlijn

Bekele blijft slechts 2 seconden boven wereldrecord in Berlijn


Kenenisa Bekele heeft op indrukwekkende wijze de marathon van Berlijn op zijn naam geschreven. De Ethiopische atleet bleef maar 2 seconden verwijderd van het wereldrecord van Eliud Kipchoge.

Lange tijd leek het erop dat twee landgenoten van Bekele om de winst gingen strijden. Na 30 kilometer moest Bekele een gaat laten vallen ten opzichte van Birhanu Legese en Sisay Lemma. In de laatste kilometers herpakte Bekele zich en na 37 kilometer nam hij de leiding terug. Met een paar laatste snelle kilometers kwam hij nog ontzettend dicht in de buurt van het wereldrecord: 2.01.41. De tweede plek was uiteindelijk voor Bekele’s teamgenoot Birhanu Legese in 2.02.48. Lemma werd derde in een tijd van 2.03.36.

Bekele kampte de afgelopen jaren met de nodige blessures en was dan ook zeer te spreken over deze comeback. ‘Ik ben erg blij met dit resultaat en met mijn nieuwe persoonlijke record. Het spijt me dat ik het wereldrecord op een paar seconden gemist heb. Dit resultaat geeft me vertrouwen voor de toekomst. Ik weet dat ik nog steeds een goede marathon kan lopen en ik zal niet opgeven. Ik wil iedereen bedanken die mij steunde en in mij bleef geloven.’