Brooks Hyperion Elite 2 met sterk verbeterde tussenzool

Brooks kwam vorig jaar met twee bijzondere schoenen op de markt. Het lanceerde de Hyperion Tempo en de Hyperion Elite. Het was vooral laatstgenoemde schoen die de aandacht trok. Met de Elite mengde Brooks zich namelijk in de nieuwste trend op schoenengebied, die enkele jaren geleden werd aangewakkerd door Nike met de Alphafly.

De Elite is net als deze Nike-schoen voorzien van een carbonplaat in de zool. Deze technologie is razend populair geworden omdat een aantal topatleten hun tijden fors hebben verbeterd op dit soort schoenen. Brooks gaat mee met deze ontwikkeling en liet met de Elite zien een schoen te kunnen ontwikkelen die niet alleen snelheid biedt, met extra veerkracht bij elke stap, maar ook voldoende bescherming biedt.

Al kreeg de Hyperion Tempo minder aandacht, ook dit was een vernieuwende schoen. De Tempo is namelijk voorzien van het nieuwe, ultralichte DNA FLASH-materiaal in de tussenzool. Hierdoor geeft de schoen enorm veel energie terug bij de afzet. Brooks heeft dit effect weten te bereiken door stikstof te injecteren in het tussenzoolmateriaal, met een bijzonder lichtgewicht en eveneens veerkrachtig resultaat waardoor je minder vermoeid raakt en sneller herstelt.

Met de komst van de Hyperion Elite 2 heeft Brooks een schoen weten te ontwikkelen die beide eigenschappen combineert. Het DNA FLASH-materiaal is ondertussen nog verder verbeterd en het ontwerp van de zool zorgt voor een snelle afwikkeling. In combinatie met de carbonplaat levert dit een ultralichte wedstrijdschoen op die je niet alleen naar snelle tijden loodst, maar er ook verzorgt dat de afwikkeling van de voet gecontroleerd blijft als je vermoeid raakt. Dit voorkomt blessures.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?