Brooks laat je meer kilometers in het donker maken met nieuwe collectie

De uitgebreide Run Visible collectie van Brooks biedt met kleding en schoenen nog meer keuzes voor alle weersomstandigheden

Brooks Running lanceert de nieuwste update van de Run Visible Collection, die lopers in alle weersomstandigheden meer tijd geeft om te lopen. De Run Visible-collectie bestaat uit kleding, schoenen en accessoires, waarmee je op tot wel 180 meter afstand vanuit bewegende voertuigen herkend wordt als loper. Het trio van 3M™ Scotchlite™ Carbon Black Stretch-reflectie op cruciale bewegingszones, contrasterende kleuren en unieke fluorescentie, werken samen om lopers ook na zonsondergang zichtbaar te laten zijn.

‘Nightlife yellow’

De Run Visible Collection is speciaal ontworpen om je niet alleen zichtbaar te maken, maar ook om je als loper herkenbaar te maken, dankzij de innovatieve designkenmerken van Brooks. De collectie is gemaakt met innovatief retro-reflecterend materiaal op cruciale bewegingszones zodat lopers gezien worden, of het nu bij zonsopgang of zonsondergang is, nat of droog, koud of warm. De combinatie van fluorescentie, contrastkleuren en 3M Carbon Black retro-reflectie zorgt ervoor dat lopers duidelijk zichtbaar zijn bij weinig licht. De kleuren van de collectie hebben een hoog contrast en hoge zichtbaarheid, zoals bijvoorbeeld ‘nightlife yellow’, een van de best zichtbare kleuren in schemering of het donker. Ook op de Run Visible Ghost 14, de Glycerin 20 en de Glycerin GTS 20 zorgen reflecterende delen en fluorescerende accenten voor een goed zichtbare opvallende kleur.

Lopen na zonsondergang

De nieuwste update van de Run Visible-collectie is het antwoord van Brooks op een groeiende vraag naar geschikte kleding, schoenen en accessoires voor lopers die na zonsondergang of voor zonsopgang willen hardlopen. Uit onderzoek onder 3.639 lopers uit 7 landen blijkt dat 34% af en toe in het donker loopt, terwijl 21% aangeeft dit alleen te doen als ze verlichting en/of reflecterende kleding dragen om zichtbaar te zijn. 31% heeft nog nooit voor zonsondergang of na zonsondergang gelopen, maar 74% benadrukt dat ze bereid zouden zijn om dit vaker te doen als ze over de juiste kleding zouden beschikken, waarmee ze goed zichtbaar zijn in het verkeer. Redenen om niet te lopen, zijn onder meer dat lopers bang zijn voor hun eigen veiligheid (56%), omdat ze bang zijn dat ze niet zichtbaar genoeg zijn (34%) of omdat het te vroeg of te laat is om te gaan lopen (25%). Als lopers besluiten om op dit tijdstip te gaan hardlopen, draagt 78% de juiste uitrusting, zoals een koplamp en reflecterende kleding. Bovendien neemt 81% extra voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ze gezien worden bij weinig licht. Redenen waarom lopers graag op dit tijdstip lopen, zijn onder andere dat het rustiger is op straat (44%), omdat dit het enige moment is waarop ze kunnen lopen (39%) en omdat het hen meer ontspanning biedt (32%).

Trotseer de kou of loop in de warmte

De Run Visible-collectie is er voor zowel mannen als vrouwen en bestaat uit veelzijdige producten voor warm en koud weer. Je hebt de keuze uit verschillende soorten Run Visible-tops, variërend van zowel thermische als lichtgewicht jasjes, vesten, tops met lange of korte mouwen en een tanktop. De jas beschikt over een bijzondere eigenschap: hij kan worden omgezet in een vest. Voor je benen kun je kiezen voor Run Visible-leggings of -shorts. Of je nu van plan bent het koude weer te trotseren of in de hitte te gaan lopen, de strategisch geplaatste retro-reflectiviteit helpt je om in het donker, of bij weinig licht, als loper herkend te worden. Kies voor de reflecterende Ghost 14, Glycerin 20 of Glycerin GTS 20 om met je kleding te matchen. Door de fluorescerende accenten en het draagcomfort is deze uitrusting altijd een slimme keuze. Maak het geheel af met de juiste reflecterende Run Visible-accessoires en niets kan je er nog van weerhouden om meer kilometers in het donker te maken!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?