Brooks lanceert eveneens schoen met carbonplaat: Hyperion Elite

Brooks Running, technologisch expert op het gebied van hardloopschoenen, heeft vandaag zijn allersnelste hardloopschoenen gepresenteerd in Amsterdam, tijdens het Brooks Innovation Camp 2020. De Hyperion Tempo en Elite zijn speciaal ontworpen om hardlopers van training naar topprestatie te brengen, en ontwikkeld voor diegenen die op zoek zijn naar die ene voorsprong en optimale bescherming tijdens lange afstanden. De Hyperion Tempo verhoogt het tempo tijdens de training. Met de Hyperion Elite wordt het tempo tijdens de wedstrijd nog verder opgeschroeft. De Hyperion Tempo is verkrijgbaar vanaf 1 april 2020 en de Hyperion Elite vanaf 1 maart 2020. Beide schoenen worden verkocht op www.brooksrunning.nl en in geselecteerde winkels voor respectievelijk EUR 150,- en EUR 250,-.

Hyperion Tempo
De Hyperion Tempo is met zijn nieuwe, ultralichte DNA FLASH-tussenzool je perfecte trainingsmaatje. De schoen is ontworpen voor hardlopers die het meeste uit hun trainingen willen halen. De Hyperion Tempo is een lichte en reactieve schoen, die zorgt voor minder afwijkingen. Bovendien krijg je de energie tijdens het hardlopen terug, waardoor je sneller kunt trainen, minder moe bent en sneller herstelt.
Des Linden, winnaar van de Boston Marathon 2018, laat weten: “De Hyperion Tempotrainingschoenen zijn bijzonder reactief. Ze hebben een goede demping en flexibiliteit, maar zijn evengoed snel en pittig. De afzet met de grote teen en de afwikkeling is uitermate vloeiend.”

Belangrijkste kenmerken:
• De DNA FLASH-tussenzool, ontwikkeld door stikstof te injecteren in het aanpasbare dna-materiaal van Brooks, met een fantastisch lichtgewicht en eveneens veerkrachtig resultaat. • Het geweven bovenwerk zorgt voor flexibele stretch en laat de schoenen ademen voor maximaal comfort. • De geometrie van de schoenen houdt de bewegende voeten stabiel, waardoor de hardloper efficiënt kan rennen in zijn natuurlijke patroon. • De schoen weegt 210 gram (H) en 188 gram (D) en de middenzool heeft een afloop van 8 mm.

Hyperion Elite
Deze schoen is voor hardlopers die een nieuw persoonlijk record willen vestigen. De Hyperion Elite is ontworpen als snelle wedstrijdschoen voor duurlopers die serieus snelheid willen maken. De ultralichte DNA ZERO-middenzool werkt samen met de Carbon Fiber Propulsion Plate (brugplaat van koolstofvezel) om de hardloper vooruit te stuwen, met extra veerkracht bij elke stap. De koolstofplaat helpt om energie te besparen en het natuurlijke looppatroon stabiel te houden, zelfs als de vermoeidheid toeslaat.

Belangrijkste kenmerken:
• De DNA ZERO-middenzool is voorzien van ultralicht schuim en past zich aan aan de unieke looppas met continue demping, vanaf de start tot aan de eindstreep. • De Carbon Fiber Propulsion Plate met de unieke ruggengraatconstructie versnelt bij elke stap de afwikkeling van hiel naar voorvoet en zorgt voor een krachtige afzet met de teen. • De geometrie van de schoenen houdt de bewegende voeten stabiel, waardoor de hardloper efficiënt kan rennen in zijn natuurlijke patroon. • De schoen weegt 195 gram (unisex) en de middenzool heeft een afloop van 8 mm.

Gebaseerd op inzichten van hardlopers
“We hebben dit Hyperion-wedstrijdduo ontwikkeld voor marathonlopers, die op zoek zijn naar hardloopschoenen die hen een voorsprong opleveren. De schoenen bieden bescherming over lange afstand, zodat je snel kunt rennen, ook als je prestatie verminderd door toenemende vermoeidheid”, aldus Hugo Chouissa, EMEA Footwear Merchandiser. “De wetenschap toont aan dat afwijkingen toenemen, naarmate de wedstrijd vordert. Het ondersteunende karakter van de schoenen speelt dan ook later in de wedstrijd een steeds grotere rol. Beide schoenen zorgen voor een lagere belasting op het lichaam, waardoor de kans op letsel afneemt en het energieniveau op peil blijft.”

(persbericht)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?