Rotterdam marathon 2017

Butter en Choukoud willen via de Coolsingel naar de Olympische Spelen

Michel Butter en Khalid Choukoud willen zich op zondag 5 april tijdens de 40ste NN Marathon Rotterdam kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. De Nederlandse toppers moeten op de Coolsingel voldoen aan de limiet van 2.11.30.

Voor de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 kwam Butter in regenachtige omstandigheden slechts acht tellen tekort voor het verwezenlijken van zijn olympische droom. Op het snelle parcours in de Maasstad krijgt hij een nieuwe kans. Het persoonlijk record van de 34-jarige topatleet uit Castricum staat op de klassieke afstand van 42.195 meter op 2.09.58.
Ook Choukoud (33) richt zich op ‘Tokio’. Net als Butter was hij eerder sneller dan de olympische kwalificatie-eis. Bij het jubileum van de NN Marathon Rotterdam wil de Hagenaar zichzelf overtreffen en zijn beste tijd van 2.10.52, gelopen in de havenstad, aanscherpen.


Naast Butter en Choukoud staan de Nederlandse talenten Bart van Nunen (24, pr 2.13.09) en Frank Futselaar (28, pr 2.14.06) aan de start van #demooiste. Beide atleten kroonden zich onder meer al eens tot Nederlands kampioen op de 10.000 meter en gaan in Rotterdam voor een persoonlijk record. Mohamed Ali (30), in 2017 Nederlands kampioen op de 5000 meter, maakt in de Maasstad zijn debuut op de marathon.

Vrouwen
Voor de Nederlandse vrouwen ligt de olympische limiet op 2.28. Aan de start komen onder anderen nationaal kampioene Bo Ummels (26, pr 2.32.34) en Kim Dillen (37, pr 2.33.24).
Ook voor veel internationale atleten is de jubileumeditie van de NN Marathon Rotterdam een ideale gelegenheid zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. De namen van de deelnemende toppers worden binnenkort bekendgemaakt.

De marathons van de Olympische Spelen van Tokio zijn in verband met de hitte in de Japanse hoofdstad verplaatst naar het 800 kilometer noordelijker gelegen Sapporo. De marathons staan op het programma op 8 (v) en 9 augustus (m) en beginnen ’s morgens om 7 uur.
De 17.000 startbewijzen voor de jubileum-marathon zijn volledig uitverkocht. Voor het marathon-weekend van 4 en 5 april zijn voor de AA Drink ¼ Marathon op zondag en de City Run en Kids Runs op zaterdag nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar via www.nnmarathonrotterdam.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?