Comfortabel meer kilometers maken met de New Balance Fresh Foam X 880v12 (review)

Langer comfortabel lopen. Dat was (heel) kort samengevat het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de New Balance Fresh Foam X 880v12. De jongste telg uit de intussen grote 880-familie kan tegen een stootje en is gewapend voor veel kilometers. Het werkpaard, zoals de 880v12 door New Balance genoemd wordt, profileert zich als een trouwe partner voor de neutrale loper. Onze man trok de 880v12 aan en liet het werkpaard doen wat hij best kan: werken.
Als het op hardlopen aankomt, kan je een stapje extra heel letterlijk nemen. Of het nu gaat om een ochtendwandeling of intensieve looptrainingen … een frequent regime van trainingskilometers gecombineerd met de gewone dagelijkse beweging vergt veel van een loopschoen. En die uitdaging gaat de Fresh Foam X 880v12 met open vizier aan.

Vernieuwde middenzool

Met comfortabel langer lopen en meer kilometers maken in het achterhoofd werd de 880v12 ontwikkeld om consistente prestaties te leveren voor de neutrale hardloper. De Fresh Foam X 880v12 vertegenwoordigt een nieuwe generatie van het werkpaard, met onder andere een vernieuwde dubbele middenzool. Die middenzool bestaat uit een FuelCell bovenlaag die een goeie respons garandeert, terwijl de Fresh Foam X onderlaag voor een heel aangename demping zorgt. Het bovenwerk van zacht jacquard mesh is voorzien van zones voor ademend vermogen en ondersteuning.

Knap design

Puur visueel kan je niet naast het mooie design van de 880v12 kijken. De schoen is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen, van sober zwart bovenwerk met witte zool tot een fancy uitvoering met volledig wit bovenwerk en een zool in licht- en donkerblauw. De 880v12 is bovendien beschikbaar in een nauwe, standaard, wijde of extra wijde versie. Ondergetekende stapte in de fancy witte standaardversie en het eerste gevoel was meteen zeer aangenaam. Het mooi vormgegeven, reflecterende en ademende bovenwerk sluit aangenaam rond de voet en vooral de zachte demping valt meteen op, net als de soepele afwikkeling.

Traag en snel

Voor iemand die gewoonlijk met een minimale drop loopt, was het afwachten of de 10 mm drop van de 880v12 zou mee- of tegenvallen. Maar al van bij de eerste meters bleek het een schot in de roos te zijn. De zachte demping in combinatie met de vlotte afrol zorgde meteen voor een prima verstandhouding tussen loper en schoen. De eerste training, een loopje van 10 km aan een matig tempo, werd dan ook makkelijk verteerd. Een dag later stond een stevige intervaltraining op het programma en ook die test doorstond de 880v12 met verve. De schoen biedt duidelijk veel ondersteuning in snedigere bochten en tijdens snelle kilometers komt de goeie demping nog beter tot zijn recht. Verder geeft de 880v12 ook een goede respons tijdens het afzetten.

Conclusie

Met premium demping en een duurzame constructie is de nieuwe Fresh Foam X 880v12 zonder twijfel een hardwerkende en betrouwbare hardloopschoen voor de neutrale, dagelijkse loper. Ideaal om veel kilometers te maken, zowel traag als snel. De vernieuwde middenzool geeft een voelbare zachtheid en het comfortabel aansluitende bovenwerk zorgt ervoor dat de 880v12 over de ganse lijn het nodige comfort biedt. Het werkpaard doet zijn reputatie wederom alle eer aan.

Adviesprijs: 160 euro
Verkrijgbaar in loopspeciaalzaken en via www.newbalance.eu

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?