De nieuwe RunningNL is uit!

Het mei/juninummer is vanaf nu verkrijgbaar! Met dit keer: radio-dj Joost Swinkels, de voordelen van trainen op een lage hartslag, toffe en doeltreffende wandelwork-outs voor hardlopers, het ideale wedstrijdontbijt & veel meer. Ontdek het gloednieuwe magazine hier.

Voor het coverinterview vonden we dit keer inspiratie bij Joost Swinkels, de jongste radio-dj bij Qmusic heeft vier avonden per week zijn eigen show. Om daarvoor scherp te zijn, loopt hij korte en krachtige rondjes. Mét lekkere muziek natuurlijk.

Ready? Set? Go!

De lente betekent traditioneel een goedgevulde loopkalender met tal van toffe evenementen. Met de Kasteelloop Halve van De Haar en Maastrichts Mooiste blikken we alvast vooruit op twee prachtige, sfeervolle events. Ook kijken we uit naar de gloednieuwe Halve Marathon van Rotterdam, die na 13 jaar terugkeert op de kalender en een unieke ‘Summer Run’ belooft te worden.

Om je extra voor te bereiden op je grote wedstrijddag, vind je in het meinummer ook nuttige tips terug om je ideale westrijdontbijt samen te stellen, zodat je met een volle tank aan de start staat. Je krijgt er enkele lekkere, energierijke receptjes bovenop!

Verder vroegen we coaches om hun tips om efficiënt op te warmen en leggen we je uit hoe je je voorbereiding op de halvemarathonafstand slim aanpakt.

Of je nu al dan niet een loopevent als doel hebt gesteld: het is gevaarlijk om jezelf soms te verliezen in al je hardloopenthousiasme. Ben jij iemand die steeds zoveel mogelijk uit je inspanning wil halen en je harstlag altijd flink de hoogte injaagt? Niet nodig. Trainen op een lage hartslag heeft namelijk specifieke voordelen voor je conditie en gezondheid. Sneller worden door trager te lopen? Wij leggen je uit hoe.

Wandelwork-outs, sportblessures & intuïtief leven

Wandelen is booming. Een trend die je wellicht niet ontgaan is, maar wist je dat wandelen ook specifieke voordelen voor hardlopers biedt? Met onze 7 variërende en doelgerichte wandelwork-outs voor hardlopers creëer je niet enkel toffe alternatieve trainingen voor je loopsessies, maar geef je ook je loopprestatie zelf een flinke boost.

Ook je (mentale) gezondheid krijgt in dit nummer opnieuw de nodige aandacht. Met artikelen over het psychologische aspect bij sportblessures en het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld dankzij intuïtief eten en bewegen helpen we je aan een sterke mindset.

& Veel meer

  • De ‘coolste’ marathon ooit: ontdek de marathon van Spitsbergen, de noordelijkste marathon ter wereld.
  • Het verhaal van 5 loopvrienden die al 10 jaar lang de mooiste loopavonturen samen beleven. Ze vierden hun jubileum met de uitdagende Ultra Tour Monte Rosa.
  • De Cloudrunner van On: een schoen die iedereeen op wolkjes doet lopen
  • … & veel meer

RunningNL magazine is nu eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Abonnees krijgen het nummer thuisgestuurd. Wil je ook geen nummer van RunningNL missen?

Abonneer je dan nu op RunningNL magazine en krijg korting op je Polar-sporthorloge! (actie loopt vanaf 29/04 t.e.m. 22/06)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?