Doe eens een wandeling als afwisseling

Natuurlijk: hardlopen is ‘jouw sport’, je uitlaatklep of misschien ben je hard op weg een hardloopverslaving te ontwikkelen. Het is ook belangrijk om af en toe een rustdag in te lassen, zodat je je lichaam niet overbelast en je spieren kunnen herstellen. Dat betekent niet dat je maar op de bank hoeft te hangen. Wat dacht je van een heerlijke wandeling? In het bos, een park, de stad, een blokje om. Dat heeft ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen.

Verminder stress

Veel werk, een zware meeting in het vooruitzicht, een moeilijke dag thuis… Iedereen heeft weleens last van stress of gepieker. Dan is het lekker om je hoofd even leeg te maken. Door een halfuurtje te wandelen tijdens zo’n mindere dag haal je een frisse neus, kom je tot rust en vermindert je stress vanzelf.

Wandelen is gezond

Wandelen mag dan wel minder intensief zijn dan lopen, je bent evengoed in beweging. Je verbrandt calorieën, bouwt spieren op en werkt dus aan een gezond en fit lichaam. Een wandeling is ook goed voor je hart. Wandelen verlaagt je bloeddruk en vermindert de slechte cholesterol, waardoor het risico op een hartaanval verkleint.

Lekker slapen na een wandeling

Doordat je veel zuurstof binnenkrijgt en ontspant tijdens het wandelen, zal je ’s avonds lekkerder slapen. Probeer ook eens je smartphone thuis te laten tijdens je wandeling, zodat je daardoor niet afgeleid wordt. Want de hele tijd naar een scherm zitten staren, is natuurlijk allesbehalve ontspannend.

Betere spijsvertering

Heb je soms last van een zwaar, opgeblazen gevoel na het eten? Maak dan een wandelingetje na de maaltijd, je zal merken dat dit helpt om je eten sneller te verteren.

Wandelen is gezellig

Ga wandelen met je partner, je kinderen, een vriend of vriendin. Het is de ideale gelegenheid om wat bij te praten terwijl je gezond beweegt. Je ziet ook heel wat tijdens je wandeling: de mooie natuur of een nieuw restaurant bij jou in de buurt en misschien kom je je wel bekenden tegen.

Steeds meer Urban Walks

Als je eenmaal hebt ontdekt hoe leuk een wandelingetje kan zijn als afwisseling op je hardlooptrainingen, kun je nog een stap verder gaan. Want net als in het hardlopen worden bij wandelen ook steeds meer leuke evenementen georganiseerd in de natuur en in steden. De Urban Walks Series bijvoorbeeld. Dit zijn stadswandelingen waarbij je over verschillende afstanden een aantal Nederlandse steden kunt ontdekken. Dit jaar staan al Urban Walks op de kalender in Haarlem, Den Haag, Groningen, Rotterdam, Breda en Utrecht. In Scheveningen en Rotterdam worden aan het einde van dit jaar ook speciale Night Walks waarbij je over een sfeervol verlichte route loopt.

Wil je zo’n gezellig wandelevenement proberen? Ga dan voor de volledige kalender van de Urban Walks Series naar:

www.wearewalking.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?