Duizenden lopers verwacht bij bijzondere ‘biermarathon’ in België

Een belevingsmarathon langs drie bekende Belgische brouwerijen. Zondag 7 mei is het zover. Dan vindt de zesde editie plaats van de Great Breweries Marathon. Een bijzonder evenement bij onze zuiderburen.

De Belgische bierbrouwerijen Duvel Moortgat in Breendonk, Brouwerij Bosteels in Buggenhout en Brouwerij Palm & De Hoorn & Rodenbach in Steenhuffel zijn de drie ‘Great Breweries’ die voor de zesde keer de handen in elkaar slaan om de Great Breweries Marathon te organiseren. Zowel lopers als wandelaars zijn welkom en kunnen kiezen voor een tocht van 42,195 of 25 km.

Het parcours slingert via landelijke wegen over Antwerps, Vlaams-Brabants en Oost-Vlaams grondgebied. Start en finish liggen aan de poorten van Duvel Moortgat. Onderweg zullen de deelnemers uiteraard ook een bezoekje brengen aan de andere twee brouwerijen, waar de wandelaars zich mogen verheugen op een bierdegustatie.Aan de finish bij Duvel Moortgat mogen de wandelaars én de lopers het glas heffen op hun prachtige sportieve prestatie.

Alle deelnemers gaan ook met een bierpakket van de Great Breweries naar huis. Vorig jaar mocht het evenement meer dan 4500 deelnemers verwelkomen.

Inschrijven voor het evenement kan via deze link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?