Erelidmaatschap voor Jos Hermens

Jos Hermens, vermaard atleet op de lange afstand en later de founding father van Global Sports Communication, heeft zich zowel internationaal als nationaal ontwikkeld als een ware ambassadeur voor de atletieksport. Om dit op gepaste wijze te vieren, ontving hij deze avond op het Atletiekgala het Erelidmaatschap van de Atletiekunie.

Een ware ambassadeur voor de atletieksport

Met zijn managementbureau richt Jos zich tevens op het samenstellen van het deelnemersveld bij internationale wegwedstrijden. Bekend is ook zijn rol bij vele loopevenementen zoals de Dam tot Damloop, Halve van Egmond en de Zevenheuvelenloop. Bij de baanatletiek haalde hij de organisatie van de Diamond League Meeting in Sjanghai binnen de poorten van Global Sports Communication en verwierf hiermee ook een belangrijke status binnen de IAAF. Toen de FBK Games in Hengelo het loodje dreigde te leggen, zette hij de schouders onder dit in internationaal opzicht in ons land meest aansprekende atletiekevenement. Zeer recent is zijn inzet voor de geslaagde INEOS 1.59 Challenge met Eliud Kipchoge.


Het Erelidmaatschap kan worden toegekend aan diegene die zich in internationaal of nationaal verband op bestuurlijk en/of organisatorisch gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de atletieksport. Bij Jos Hermens is dat een understatement, aldus Eric van der Burg, uit wiens handen Jos de onderscheiding deze avond mocht ontvangen. 

(Persbericht, foto: Erik van Leeuwen)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?