Farah en Hassan breken werelduurrecords in Brussel

Sifan Hassan en Mo Farah hebben gisteravond beiden het wereluurrecord in Brussel verbeterd. Tijdens de Wanda Diamond League in Brussel moesten beide atleten het uiterste geven en werd pas in de slotfase de strijd beslist.

Farah noteerde na een spannende tweestrijd met Bashir Abdi een afstand van 21.330m. Hij liep daarmee het record van Haile Gebrselassie uit de boeken, Die noteerde in 2007 een afstand van 21.285m.

Bij de vrouwen liep Sifan Hassan een gecontroleerde race. Met nog een minuut te gaan pakte Sifan de voorsprong in het Koning Boudewijnstadion. Een ijzersterke eindsprint bracht Hassan naar een afstand van 18.930m.

De 27-jarige Nederlandse atlete heeft opnieuw laten zien waar zij toe in staat is door het oude werelduurrecord, wat 12 jaar geleden gelopen is door de Ethiopische Dire Tune, van 18,517m te verbreken.

“Een uur is lang; je moet je lang concentreren en focussen. Na de eerste helft van de wedstrijd kwam ik in mijn ritme. Ik ben heel erg blij met dit wereldrecord.”

Sifan kende een waanzinnig 2019, door wereldtitels te winnen op zowel de 1500m en de 10.000 meter en door wereldrecords te lopen op de mijl (4:12.33) en de 5km op de weg (14:44).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?