Geen Nederlandse deelname WK halve marathon
Geen Nederlandse deelname WK halve marathon

Geen Nederlandse deelname WK halve marathon


Zowel Sifan Hassan als Susan Krumins hebben een streep gezet door hun plannen voor deelname aan het WK halve marathon in Polen dat op 17 oktober plaatsvindt.

Hassan vervroegt seizoenseinde

Atlete Sifan Hassan heeft na een kort maar vermoeiend seizoen besloten af te zien van deelname aan het WK halve marathon in Polen. Na het verbreken van het Europese Record op de 10.000 meter afgelopen weekend in Hengelo, heeft Sifan samen met coach Tim Rowberry besloten het seizoen vervroegd af te breken. Na een korte vakantie zal de training voor het Olympische seizoen weer worden opgepakt.  Sifan Hassan: "Het was een kort maar zwaar wedstrijdseizoen na een onzekere voorbereiding. Ik ben tevreden met waar ik op dit moment sta, maar ik voel dat het nu beter is om even rust te nemen en daarna de training richting Olympische Spelen weer op te pakken."

Krumins neemt geen risico

Bij Susan Krumins speelde deze week een blessure op waardoor de belasting van een halve marathon op topniveau een te groot risico oplevert. Een laatste trainingstest leverde niet het gewenste resultaat.

(persbericht)