TZ 7-HEUVELENLOOP 2014

Geen NN Zevenheuvelenloop dit jaar

Komende zondag zouden 18.000 hardlopers aan de start staan van de NN Zevenheuvelenloop, maar door de nieuwe coronamaatregelen en hoge besmettingscijfers kan de wedstrijd over 15 kilometer door Nijmegen en Berg en Dal toch niet doorgaan. Na intensief overleg tussen de gemeenten, veiligheidsdiensten, organisatie en sponsoren werd geconcludeerd dat het niet verantwoord is om de Zevenheuvelenloop op zondag en de Zevenheuvelennacht op zaterdag met ruim 6500 deelnemers door te laten gaan.

Vele hardlopers hadden net als de organisatie weer zin om de heuvels van de Zevenheuvelenweg te bedwingen. De laatste keer dat de herfstklassieker werd gehouden was ook alweer even geleden. Vorig jaar kon de Zevenheuvelenloop vanwege de geldende coronamaatregelen al niet doorgaan. De organisatie had de wedstrijd daarna nog verplaatst naar het voorjaar, maar ook die editie kon niet doorgaan. Alle hoop was op een ‘normale’ editie in de herfst, maar de vrijdag afgekondigde nieuwe coronamaatregelen gooiden roet in het eten.

‘Niet verantwoord’

Na de persconferentie vond druk overleg plaats tussen de organisatie, de gemeenten en de veiligheidsdiensten om te kijken of het hardloopevenement op een veilige manier georganiseerd kan worden. “In de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet verantwoord is”, zegt burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen teleurgesteld. “Al die mensen die door de straten hardlopen, de lengte van het parcours en daarmee de praktische onmogelijkheid om publiek te reguleren, bleken in combinatie met de geldende coronamaatregelen niet realistisch. Vandaar dat we in samenspraak met de organisatie en de gemeente Berg en Dal hebben besloten de loop niet door te laten gaan.”

‘Voelen mee met teleurgestelde lopers’

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We hebben er echt alles aan gedaan om een veilige NN Zevenheuvelenloop neer te zetten. Onze dankbaarheid gaat uit naar de gemeente Nijmegen voor al hun inzet en natuurlijk ook naar iedereen die ons tot het laatste moment gesteund heeft in onze zoektocht naar een veilige editie. We voelen mee met de teleurgestelde lopers die uitkeken naar onze herfstklassieker. Na de afhandeling van de afgelasting, komt er voor ons een moment om bij te komen.”

Hoe motiveer je jezelf nu deze winter?

Als je van plan was mee te doen aan de Zevenheuvelenloop valt nu ineens je doel weg, en daarmee misschien ook wel je motivatie om nu door te blijven trainen. Zeker nu het eerder donker wordt en de temperaturen ook steeds lager worden is het aantrekkelijk om lekker onder een dekentje op de bank te blijven. Toch zijn de herfst- en wintermaanden ideaal om je hardloopschoenen aan te trekken. Met wat tips wordt het hardlopen ook wat makkelijker en vind jij ook je motivatie terug. In RunningNL #44 hebben we een handleiding gemaakt voor je herfstloopjes. Een van de tips die we daarin geven is: zet je trainingen in je agenda als reminder of stok achter de deur. En ook belangrijk: focus niet op snelheid. Lees alle tips in dit (premium) artikel:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?