Goudse ultraloper Alex Olieman loopt Fastest Known Time op UltraPad Nederland

Alex Olieman (50) liep zaterdag 1 mei de snelste tijd ooit op het UltraPad Nederland (UPNL). Hij startte zijn aanval op het parcoursrecord om 5u47 en voltooide de route van bijna 155 km 15u24’11” seconden later.

De route van het UltraPad Nederland loopt grofweg van Wezep (Zwolle) via Hoog Soeren (km 39, Apeldoorn) naar Arnhem (km 74) en dan via Wageningen, Rhenen (km 110) Austerlitz, Soesterberg en Soest naar Hilversum. Het is zo veel mogelijk een verbinding over onverharde paden van alle natuurgebieden die oost-midden Nederland rijk is.

“Het eerste deel van de route was het makkelijkst, met de minste hoogtemeters”, aldus de 50-jarige Olieman. “Het was zaak om daar gestaag wat tijdwinst te pakken. Vanaf de stuwwallen, ongeveer op de helft, werd het zwaarder. Vooraf wist ik, dat alles mee moest zitten om het record te halen en dat was gelukkig zo. Het weer zat mee, ik maakte nauwelijks navigatiefouten, de bevoorrading door familie en vrienden was tiptop en het lichaam haperde niet. Het laatste gedeelte was heel zwaar met al die kilometers in de benen, maar gelukkig had ik twee fantastische hardloopvrienden van AV Gouda die me dat laatste stuk vergezelden en alles uit de kast haalden om me er doorheen te slepen.”

Zaterdag rond zonsondergang liep Alex, na 15 uur, 24 minuten en 9 seconden, het perron van Hilversum Sportpark op. Met deze prestatie verbetert hij de snelste tijd ooit op het UPNL met ruim 22 minuten. Aan de finish liet Olieman met een knipoog weten ook wel oren te hebben naar een Pieterpad avontuur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?