Halve Marathon Rotterdam keert deze zomer terug op de kalender

Na de mooie beelden van de NN Rotterdam Marathon van afgelopen zondag nieuwe hardloopkriebels gekregen? Dan hebben we goed nieuws, want de Halve Marathon Rotterdam keert na 13 jaar terug op de hardloopkalender! Tijdens de World Police & Fire Games keert de halve marathon weer terug naar Rotterdam. Het evenement vindt plaats op 31 juli 2022 en is daarmee de enige grootschalige Summer Run in Nederland. De inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend.

De Halve Marathon Rotterdam is dit jaar dé Summer Run van Nederland. Tijdens de zomermaanden staan er weinig hardloopevenementen op de agenda. Als afsluitend onderdeel van de World Police & Fire Games, die deze zomer plaatsvinden in Rotterdam, vult de Halve Marathon Rotterdam dit gat op met drie afstanden voor zowel de beginnende als meer gevorderde loper. Bijzonder voor de deelnemers is dat er tijdens het event ook internationale lopers van de World Police & Fire Games strijden om de winst op de halve marathon. 

Finish op de Coolsingel

De Halve Marathon van Rotterdam keert na dertien jaar terug. Het is de bedoeling om het in ere herstelde evenement in de toekomst als vanouds in september te laten plaatsvinden. De eerste editie van dit vernieuwde evenement laat hardlopers Rotterdam opnieuw ontdekken. De organisatie achter de NN Marathon Rotterdam heeft een bijzonder parcours ontwikkeld langs bekende en onontdekte hoogtepunten van de stad. De start en finish is op de iconische Coolsingel.

Summer Run

Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland: “Deze zomereditie geeft de Halve Marathon iets speciaals, het is de enige echte Summer Run van Europa. We rekenen erop dat het een succes wordt en willen daarna graag dit evenement de komende jaren vervolgen in de maand september. Dan zullen ook meer toppers het in hun programma kunnen inpassen.’’ 

Eva van der Vegt, Managing Director van WPFG2022 vult aan: “We zijn trots op de samenwerking tussen Golazo Nederland en de World Police & Fire Games Rotterdam 2022. Het is geweldig dat de WPFG als vliegwiel kan dienen om de Halve Marathon weer op de (internationale) kaart te zetten.” 

Programma

Tijdens de Halve Marathon Rotterdam staan er drie afstanden op het programma. Vanwege de zomerse temperaturen, vindt het gehele programma plaats in de ochtend. 

Het programma van de eerste editie van de Halve Marathon Rotterdam op zondag 31 juli 2022 ziet er als volgt uit:

09:00 uur:      21.1K Summer Run (halve marathon)

10:15 uur:      10.55K Summer Run (kwart marathon)

11:15 uur:      5K Summer Run Rotterdam

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven via halvemarathonvanrotterdam.nl

De Halve Marathon Rotterdam is daarnaast onderdeel van de World Police & Fire Games 2022. Tijdens de Halve Marathon Rotterdam oefenen de deelnemers aan de World Police & Fire Games deze sport uit op hetzelfde parcours als de deelnemers van de Halve Marathon Rotterdam.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?