Hardlopend het parcours afvalvrij maken bij de RENEWI Plogging Run

Hardlopen en tegelijkertijd afval opruimen wordt ook wel plogging genoemd. Steeds meer hardlopers doen dit tijdens hun vaste trainingsrondjes om voor een schone omgeving te zorgen. Bij de RENEWI Plogging Run op zaterdagochtend 9 oktober kun je al ploggend het parcours van de Marathon Eindhoven schoonmaken.

Op zaterdagochtend 9 oktober maken we tijdens de RENEWI Plogging Run Eindhoven samen klaar voor het marathonweekend. Hardlopen en afval opruimen wordt gecombineerd tijdens plogging. Het is de ideale gelegenheid om ontspannen te lopen, andere lopers te leren kennen, het parcours afvalvrij én de omgeving schoner te maken. Je loopt samen met een groepje, begeleid door een ambassadeur, ongeveer 4 km van de marathonroute.

Medaille

Vanuit de organisatie krijg je een hesje (voor de herkenbaarheid en veiligheid) en er zijn voldoende handschoentjes, grijpers en afvalzakken aanwezig. De volle afvalzakken kunnen onderweg in een bakfiets worden afgegeven die met de groepjes meerijdt. Het verzamelde afval wordt gewogen om de totale opbrengst van de gezamenlijke inspanning te meten. Als deelnemer ontvangt je ook nog een herinneringsmedaille. 

Verzamelen maar!

Deelnemers worden 9.30 uur verwacht bij het Beursgebouw. Hier worden de verschillende plogging-groepjes gevormd en gekoppeld aan een ambassadeur. Gezamenlijk vertrekt het groepje naar het startpunt van de te lopen route. Om 10:00 uur start de Renewi Plogging Run vanaf verschillende locaties. Om 11:30 uur wordt de Renewi Plogging Run gezamenlijk afgesloten bij hotel Pullman Eindhoven.

Verzamelen maar, schrijf je hier in!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?