Hassan naar Chicago Marathon: ‘Ik heb ervoor gekozen omdat het moeilijk wordt’

Een klein half jaar na haar sensationele overwinning op de London Marathon staat Sifan Hassan opnieuw aan de start van een grote marathon. Op 8 oktober staat ze aan de start van de Chicago Marathon. Opmerkelijk, want begin augustus neemt Hassan deel aan de WK atletiek in Boedapast.

Op het WK Atletiek wil Hassan een gooi doen naar de titels op de 5.000 meter en de 10.000 meter. Op die afstanden won ze op de olympische spelen van Tokio gouden medailles . Bovendien overweegt de beste Nederlandse marathonloopster om ook de 1.500 meter te lopen.

Voorbereidingstijd

Veel tijd om voor te bereiden is er niet. In een video op social media geeft Hassan tekst en uitleg: “Ik heb ervoor gekozen omdat het heel erg moeilijk wordt. Voor een marathon heb je eigenlijk drie maanden voorbereiding nodig. Ik ga zien hoe mijn lichaam reageert en hoe mijn hoofd ermee omgaat.”

“Ik heb de overstap van de baan naar marathon al geprobeerd. En van de marathon naar de baan. Ik wil weten wat zo’n overstap in zo’n korte periode teweegbrengt. Als je niet heel veel kilometers hebt getraind. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren.”

Londen

Het marathondebuut van Hassan eerder dit jaar in London was indrukwekkend. Ze kwam met een tijd van 2 uur 18 minuten en 33 seconden (een Nederlands record) als winnaar over de streep.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?