Hoofdzaken: de voordelen van een petje

Met dit warme weer is het belangrijk dat je hoofd ook goed beschermd tegen de zon. Dat kan prima met een hardlooppetje. Zeker op onbewolkte dagen is dit een hoofdzaak bij de keuze voor je outfit.

Als je op hete dagen niet in de beschutting van bomen loopt, staat je hoofd in direct contact met de felle zon. De klep van een petje zorgt ervoor dat die felle zonnestralen niet in je ogen komen, je verbrandt minder snel op je hoofd en zweet kan niet in je ogen komen. Kortom: met een petje houd je hoofd koel.

Ventilerend

Het is bij een hardlooppetje belangrijk dat het een zomers petje is. Het liefst in een lichte kleur, want zwart absorbeert het zonlicht alleen maar extra. Verder is het ook belangrijk dat het petje ventilatiegaatjes heeft om warmte en zweet af te voeren. Een goed petje heeft daarom een zweetrand die het zweet ook opneemt.

Wasbaar

Van al dat zweet wordt je pet niet beter. Tenminste als je het zweet er lang in laat zitten. De betere petjes kun je gewoon met je andere sportkleding meewassen zodat je de volgende training weer een fris petje op je hoofd kunt zetten.

Extra koel

Tijdens wedstrijden kun je je hoofd nog extra koel houden door het petje een beetje nat te maken bij een drinkpost. Of stop een spons tussen de achterkant zodat je nek ook lekker fris blijft aanvoelen

Hoofdband

Ben je niet zo fan van petjes? Dan kun je ook een hoofdband gebruiken tegen het zweet in je ogen. Het nadeel hierbij is dat je je hoofd niet beschermt tegen verbranding. Een buff is dan ook nog een optie: met deze multifunctionele doek kun je alle kanten op.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?