Joshua Cheptegei verbetert wereldrecord 10km
Joshua Cheptegei verbetert wereldrecord 10km

Joshua Cheptegei verbetert wereldrecord 10km


Joshua Cheptegei heeft tijdens de Trinidad Alfonso 10k het wereldrecord verbeterd. De regerend wereldkampioen op de 10.000m snelde in Valencia naar een tijd van 26.38 en bleef daarmee 6 seconden onder het oude wereldrecord.

Dat oude wereldrecord liep Leonard Komon in negen jaar geleden tijdens de Singelloop in Utrecht. In datzelfde jaar verbeterde Komon ook het wereldrecord op de 15km. Beide records zijn nu in handen van Joshua Cheptegei.

Nederlands succes

Aan de prestaties van Joshua Cheptegei kleeft een Nederlands succes. De atleet uit Oeganda wordt getraind door de Nederlandse Addy de Ruiter en zit in het management van Jos Hermens. En bij zijn recordrace in Valencia werd Cheptegei de eerst paar kilometer gehaasd door de Nederlander Roy Hoornweg.

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.