Koen Naert lanceert driedelige podcast

Koen Naert won in 2018 de titel van Europees kampioen marathon in Berlijn. Hij liep toen een persoonlijk record van 2:09.52. Dat zou voor velen een hoogtepunt zijn in hun carrière, maar voor Koen was het een bevestiging van zijn ambitie. En het creëerde een vastberadenheid om door te stoten in de wereldtop.

Koen was één van de vele topatleten die in een rechte lijn naar Tokio 2020 liep. De wereld heeft klappen gekregen en wat een mijlpaal moest zijn in het leven van al die atleten, werd een donker gat. Hoe gaat iemand daarmee om? SportsDC brengt het leven van Koen in kaart tijdens de coronacrisis met een driedelige podcastreeks.

AFLEVERING 1 Mental strength: De relatie tussen topsport en mentale gezondheid. Koen praat vrijuit met zijn mental coach Eva Maenhout over de kracht van de juiste mindset en de valkuilen waar hij mee heeft leren omgaan. Hij vertelt ook over de weg naar Tokio 2020 en hoe hij zichzelf is blijven motiveren na het nieuws dat de Spelen worden uitgesteld. 

AFLEVERING 2 De week van Koen: Hier zoomen we dieper in op Koen als mens. We trekken naar Oostkamp en kijken eens in zijn frigo, zijn home gym in zijn garage en ontdekken de plekken waar hij tot rust komt.

AFLEVERING 3 Kameraadschap: Koen praat met een kameraad uit de topsportwereld. De topsport wordt vaak gezien als een harde wereld vol concurrentie, maar er worden ook veel vriendschappen gesmeed. Michel Butter is een van de beste marathonlopers van Nederland en een goeie vriend van Koen. Samen hebben ze al best wat sappige avonturen meegemaakt op stages en wedstrijden over de hele wereld. Ze blikken terug op de highlights uit hun gezamenlijke carrière tot nu toe. Ook hier praten ze uitgebreid over Tokio 2020.

DE EERSTE AFLEVERING STAAT ONLINE

Beluister, proef en geniet al van de eerste aflevering van de podcast. De podcast staat online op SpotifySoundCloud en op koennaert.be.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?