ROME - Maureen Koster in actie op de 5000m op de eerste dag van de Europese kampioenschappen atletiek. ANP IRIS VAN DEN BROEK

Koster weer vierde op EK: ‘Vierde is niks’

Maureen Koster heeft tijdens de 5.000 meter op de Europese kampioenschappen in Rome op een haar na de bronzen medaille misgelopen. Ze liep lange tijd op een derde positie, maar kwam uiteindelijk 0,42 seconde tekort. De Italiaanse Battocletti won het goud.

De Spaanse Marta García kwam Koster net voor de finish voorbij. Koster liet zich op de grond vallen en bleef daar minutenlang liggen. Koster, die in Parijs actief zal zijn op de 5.000 meter, verbrak wel haar persoonlijk record. “Dat is mooi, maar niet goed genoeg. Ik ben heel erg teleurgesteld”, zei ze achteraf bij de NOS.

Lees ook: Gemengde estafetteploeg met Bol en Klaver pakt brons: ‘Liep voor geen meter’ – RunningNL

Vierde plaats

Twee jaar geleden in München werd Koster ook vierde. “Toen was het mijn comeback en was ik er blij mee. Wat het is met die vierde plekken van mij? Het is geen pech, het is gewoon niet goed genoeg. Vierde is gewoon niks.”

Lees ook: Femke Bol gaat voor ‘golden treble’ tijdens Europees Kampioenschap in Rome – RunningNL

Persoonlijk record

Ondanks de teleurstelling laat Koster wel zien dat ze zich nog steeds verbeterd. Ze verbrak onlangs in Olso ook al haar persoonlijk record op de 3.000 meter. Daar haalde ze bijna 10 seconde van haar beste tijd af (8.26,30).

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?