Laatste deel Utrecht Marathon 2023 dwars door binnenstad

Het parcours van de 39e editie van de Utrecht Marathon is bekend. Op zondag 21 mei staat de Domstad in het teken van de marathon. De start- en finishlocatie van deze hardloopklassieker zijn op het Utrecht Science Park.

De parcoursen bestaan dit jaar uit een combinatie van natuur en binnenstad. Alle onderdelen starten op de Cambridgelaan en finishen op de Heidelberglaan, gelegen op Utrecht Science Park. Onderweg lopen de deelnemers langs veel hotspots die de stad en omgeving te bieden hebben.

Fort bij Rijnauwen

Het eerste kilometerpunt bevindt zich bij het Fort bij Rijnauwen. De route vervolgt door de Utrechtse natuur in volle bloei op weg naar de binnenstad. De marathonafstand komt via de Maliesingel en de Nieuwegracht de binnenstad binnen en gaat achtereenvolgens langs het Domplein, Oudwijk en het Wilhelminapark op weg terug naar de finish op het Utrecht Science Park.

Veranderingen

De grootste veranderingen ten opzichte van de laatste editie zitten in het parcours van de (halve) marathon. De organisatie heeft gekozen voor een levendig en sfeervol parcours met twee rondes. “Twee rondes zorgt voor meer beleving op en langs de route. Dit maakt het voor deelnemers en toeschouwers nog leuker om erbij te zijn. Hierbij lopen de deelnemers van de hele marathon tweemaal het parcours van de halve marathon”, aldus de organisatie.

Lees ook: Utrecht Marathon na vier jaar weer op programma

Domplein

Verder duikt het parcours de binnenstad in. Een unieke passage langs het Domplein laat de lopers in het laatste deel van het parcours genieten van de prachtige binnenstad.

De volledige parcourskaarten zijn te zien op de website via www.utrechtmarathon.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?