Laros en Koster overtuigend Nederlands Kampioen Cross

Het was eigenlijk geen verrassing wie zich als Nederlands Kampioenen mochten kronen op het NKCross in Eersel. Niels Laros en Maureen Koster liepen overtuigend naar de titel bij de senioren op de lange cross.

Het A3 Strand in Eersel vormde het decor voor het NKCross. Op zaterdag was het de beurt aan de masters. Op zondag liepen de senioren en junioren om de prijzen.

NK lange cross

Laros greep vorige week net naast het goud tijdens het EK Cross in België. De 1500 meter specialist wist in Eersel zijn race beter op te bouwen en liep zich niet helemaal leeg. Met een voorsprong finishte hij de lange cross voor Nik Lemmink en Bas van Hooren.
Voor Laros is de cross een goede manier om aan de basis te werken en een welkome manier om de wintertrainingen te onderbreken in zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen in Parijs.

Bij de dames ging de winst overtuigend naar Maureen Koster. Al vroeg in de wedstrijd liep ze haar concurrenten op achterstand. Zij liet in de team relay, tijdens het EK Cross vorig weekend, al zien in topvorm te zijn. Ze pakte daar met haar team het zilver.

Winnaars

Op de korte cross mochten Robin van Riel en Dagmar Smid het goud in ontvangst nemen. In de categorie onder 20 jaar wonnen Juan Zijderlaan en Evi Falkena en in de categorie onder de 18 jaar gingen Sam van Keulen & Kaate Mulders met goud naar huis.

Meer lezen:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?