Leen’s Loopweer: Regenachtig, zondag zacht

Vrijdag 11 oktober 2019 16.00 uur

Na het sombere en regenachtige weer van vandaag ziet alles er voor komend weekend ook niet echt rooskleurig uit.

Komende avond en nacht blijft de kans op regen of motregen groot bij een langzaam in kracht afnemende wind uit het zuiden tot zuidwesten. De minimum temperatuur schommelt rond de 13 graden.

Morgen lijkt het weer veel op dat van vandaag, alleen is de wind een stuk minder sterk. Het waait matig uit het zuiden, maar de kans op enige regen of motregen blijft groot. In de middag kan de temperatuur oplopen naar 16 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag koelt het af naar 12 graden. Het wordt droger, maar op veel opklaringen moeten we niet rekenen.

Zondag begint nog droog met hier en daar wellicht nog even zon, maar de bewolking krijgt opnieuw de overhand en er kan aanvankelijk al wat lichte regen vallen, later op zondag volgen buien, mogelijk later in de middag en avond lokaal met een donderklap. Tijdelijk wordt zachte lucht aangevoerd, waarin de temperatuur bij een matige tot krachtige zuidelijke wind kan oplopen naar 19 à 20 graden.

In de nacht naar maandag wordt na de buien al weer koelere lucht aangevoerd. Het koelt in de nacht naar maandag af naar 12 graden.

Maandag is de kans op enige regen weer groot. De wind is matig en waait tijdelijk uit het oosten tot zuidoosten. Het wordt in de middag 15 graden.

De rest van volgende week blijft het licht wisselvallig met wat geluk houden we het woensdag en vrijdag grotendeels droog overdag.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?