Leen’s Loopweer: Zondag veel wind en regen

Vandaag was een heldere en zonnige dag. Bij een matige zuidoostelijke wind werd het 8 graden. Komende avond zijn er nog opklaringen, komende nacht raakt het bewolkt. Het blijft matig waaien uit het zuiden. Het wordt niet kouder dan 5 graden.

Morgen is een bewolkte dag en vooral in de middag kan er tijdelijk enige lichte regen uit de bewolking vallen. De wind neemt toe tot matig of krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. Het wordt met 10 graden wel weer zachter dan vandaag.

In de nacht van zaterdag op zondag trekt de wind verder aan. Het blijft nog overwegend droog.

Zondag is een bewolkte dag met in de loop van de dag een steeds grotere kans op regen of een aantal buien. De temperatuur loopt in de middag op naar 12 graden. In de ochtend staat er een krachtige tot harde wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de middag trekt de wind landinwaarts aan tot stormachtig, aan de kust mogelijk tot storm windkracht 9, maar vooral belangrijk worden de zware tot zeer zware windstoten in de loop van de middag en aan het begin van de avond. Er kunnen windstoten voorkomen van rond de 120 km vlak aan zee tot 100 of 110 km meer landinwaarts. Lokaal kan dit tot overlast leiden.

Begin volgende week blijft het onstuimig en relatief zacht voor de tijd van het jaar.

Morgen en zondag is een laatste update te lezen op mijn weersite.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?