Leen’s loopweersverwachting: Warm weekend

Vrijdag 14 augustus   17.00 uur

Vandaag was het nog erg warm in onze regio, maar de tropische grens werd op de officiële KNMI stations niet meer bereikt. Eerst was er veel zon, maar in de middag ontstonden er steeds meer stapelwolken.

Komende avond neemt de kans op enkele buien toe, maar zoals zo vaak met buien kan de hoeveelheid neerslag van plaats tot plaats sterk  verschillen. Er is kans op onweer. Vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Het koelt bij weinig wind af naar 18 graden.

Morgen is het aanvankelijk overal droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. In de loop van de middag kan er een enkele lokale bui ontstaan, opnieuw hier en daar met onweer. Het wordt 26 à 27 graden bij een zwakke wind uit het westen.

In de nacht van zaterdag op zondag wordt het niet kouder dan 18 graden. In de avond kan er hier en daar een onweersbui voorkomen, andere plaatsen houden het dan weer droog.

Zondag nog maar weinig verandering. In de ochtend meestal droog, in de middag en avond is er weer een enkele bui mogelijk. De kans op pittige buien lijkt een stuk groter dan zaterdag. De zwakke wind waait uit het oosten tot noordoosten. Het wordt 27 à 28 graden.

Maandag en dinsdag licht wisselvallig met kans op enkele buien, maar ook zonnige perioden. In de middag bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten 22 tot 24 graden.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op   www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?