Leen’s loopweersverwachting: Weekend minder heet

Leen’s loopweersverwachting: Weekend minder heet


Leen’s loopweersverwachting voor de Rijnmond regio.

Vrijdag 31 juli 16.00 uur

Vandaag werd het overal in de regio tropisch warm. De eerste en dus ook de laatste tropische dag in deze maand. Het werd 31 à 32 graden. Het was stralend zonnig.

Komende avond en nacht krijgen we met bewolking te maken en de temperatuur daalt maar langzaam. Later vannacht kan er een eerste bui vallen, lokaal met onweer. Veel neerslag wordt er in onze regio niet verwacht. De wind draait naar het westen tot zuidwesten. Tegen de ochtend is het afgekoeld naar 19 à 20 graden.

Morgen kan er in de ochtend nog een enkele bui vallen, maar in de middag breekt af en toe de zon door en blijft het vrijwel overal droog. De matige wind komt uit het westen tot zuidwesten. Met 24 à 25 graden is het weliswaar nog warm, maar een stuk minder heet dan vandaag.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er opklaringen en het koelt af naar 16 graden. De zwakke wind waait uit het westen.

Zondag zijn er zonnige perioden en wolken, maar de kans op neerslag is uiterst klein. De matige wind waait uit het westen en met 21 graden is het nog iets minder warm.

Maandag trekt een storing met enige regen over onze regio. Het wordt dan nog maar 20 graden. Dinsdag vrijwel overal droog en in de middag 20 à 21 graden.

Meer informatie over het weer kunt u vinden op www.leendekoning.nl

De website is ook op de smartphone goed te lezen.