Lekkere snack voor na het hardlopen – met recept!

Na een training heeft je lichaam behoefte aan eiwitten en koolhydraten om optimaal te kunnen herstellen. Heb je nog geen zin in een complete maaltijd? Dan is een snack na de training een goed alternatief.

Als je na te training geen zin hebt om lang in de keuken te staan, dan is deze herstelsmoothie ideaal. Het kost weinig voorbereidingstijd, het is verfrissend en voor wie na een training moeite heeft met eten: dit drink je zo weg. Bovendien is het een mix van voedingsstoffen, die je lichaam goed kan gebruiken na een inspanning.

Groene Shrek-shake

Benodigd:
– Blender

Ingrediënten voor een shake:
– 125 ml kokoswater
– halve rijpe banaan
– 1/4 komkommer zonder schil
– 25 gr babyspinazie
– halve avocado
– schepje eiwitpoeder naar behoefte (naturel of vanille)

Gooi alles bij elkaar in de blender en meng dit tot er een gladde shake ontstaat. Schenk dit in een groot glas en je hebt een groene vitaminebom.

Tip

Bij het eten van een maaltijd komen er enzymen vrij in je speeksel, die belangrijk zijn voor de spijsvertering. Door een shake te drinken, waarbij je dus niet hoeft te kauwen, komen deze enzymen niet vrij. Hierdoor kun je buikklachten krijgen na het drinken van je shake. Heb je hier snel last van en wil je dit voorkomen? Eet er dan ook iets bij. In dit recept houd je een halve banaan over. Zonde om weg te gooien!

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?