Loop over de Floriade Expo tijdens Almere City Run

Op 26 juni vindt de Almere City Run plaats met start en finish op de Esplanade. In het jaar dat Almere in het teken staat van de Floriade Expo, maakt de samenwerking tussen beide organisaties deze editie uniek. De parcoursen van de 10 Mijl, 10 km en Yanmar 4 Mijl lopen over de Floriade Expo. 

Na de start op de sfeervolle Esplanade lopen de deelnemers langs het groen van het Weerwater. Traditiegetrouw wordt iedereen weer als een winnaar onthaald met een medaille. Hoogtepunt van het parcours is de Floriade Expo waar de deelnemers doorheen lopen.

Primeur

Sophie Appeldoorn, Projectmanager Almere City Run: “Wij zijn heel trots op deze samenwerking waarbij we als eerste sportwedstrijd gebruik maken van het terrein van de Floriade. Naast de primeur dat ons parcours de lopers door het park van de Floriade leidt, versterken Floriade Expo en Almere City Run elkaar in de gezamenlijke doelstellingen. We willen beiden dat de inwoners van steden gezonder worden, door zo veel mogelijk mensen in beweging te brengen. Dat is wat we 26 juni met elkaar in Almere gaan doen!”

Bekijk de parcourskaarten hier.

Programma

Het programma van de Almere City Run op 26 juni 2022:

09.00 uur           Start 10 Mijl
09.15 uur           Start Kids Run 1 Mijl (5 t/m 12 jaar)
09.30 uur           Start 2 Mijl (7 t/m 15 jaar)
11.00 uur           Start 10 km
12.30 uur           Start Yanmar 4 Mijl

Inschrijving 

Inschrijven is mogelijk via www.almerecityrun.nl Hier vind je ook alle informatie over de afstanden, het parcours per onderdeel en kun je je aanmelden als vrijwilliger.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?